主页 | 英语软件 | flash学英语 | 趣味英语 | 英语杂谈语法 | 听力 | 阅读 | 试题精选 | 联系我们 | 留言簿 |
□ 当前页面:首页试题精选初中试题
相 关 内 容
· 2000年济南市中考英语试题
· 2000年青岛市中考英语试题
· 2000年丰台区初中升学统一考试英语试卷
· 2000年河北省初中升学统一考试
· 2000年湖北省部分学校中考英语试题及参考答案
· 2000年荆州市高中(中专)招生考试英语试题
· 2000年武汉市高级中等学校招生考试
· 2000年辽宁省中等学校招生考试英语试题
· 1999年湖南省初中毕业会考英语试卷
2000年湖北省部分学校中考英语试题及参考答案
作者:  点击次数:1748
Ⅰ卷    选择题

一、听试部分(共四大题,每小题1分,满分20分。每小题念两遍。)

Ⅰ回答问题  从A、B、C三个答案中选出一个与你所听到的问题相应的答案。

1) A.Finish        B.Start        C.Bring
2) A.It's broken       B.Very nice        C.Some plates
3) A.They are going to walk.      B.It will cost them a lot of meoney.
C.They'er getting on well.
4) A.There are many animals in the zoo.
B.They eat a lot of things.
C.Dogs, I think. They are clever.
5) A.Not many people came for the game.
B.The train stopped only in large stations.
C.It got to the station at about twelve.
Ⅱ单句理解 从A、B、C三个答案在找出一个与你所听到的句子意义相近的答案。
  6.A.I will paly with some friends.

    B.One of my friends is staying with me.

    C.I'm talking with a lot of friends.

  7.A.Mr and Mrs Green will soon have a baby.

    B.The baby Jack was caught by Mr and Mrs Green.

    C.The baby was named Jack by Mr and Mrs Green.

  8.A.I want to buy a science book.

    B.I have lots of science books.

    C.I can't find my science book.

  9.A.Last time he bought one from a shop.

    B.Next time he will go to a shop to buy one.

    C.Next time he will borrow one from a shop.

  10.A.Mary works hard but Jim doesn't.

     B.Neither Mary onr Jim works hard.

     C.Jim works hard but Mary doesn't.

  Ⅲ 对话理解 从A、B、C三个答案中,选出一个与你所听到的一段对话内容相符的问题的答案。

  11.A.Borrowing books in the library.

     B.Going to th4e station.

     C.Buying things in the shop.

  12.A.He showed her how to do that.

     B.He asked her not to try again.

     C.He finished the work for the woman.

  13.A.She was ill.      B.she had to work late.      C.Her parents were ill

  14.A.In the post office.     B.At home.      C.In the classroom.

  15.A.A teacher and a student     B.Mother and her son.      C.Two close friends.

  Ⅳ 短文理解 从A、B、C三个答案中选出一个与你所听到的短文内容相符的答案。

  16.The story happened on a ____.

     A.cold winter morning

     B.cool spring morning in London

     C.cold winter morning in India

  17.the woman went to see the doctor because ____.

     A.the doctor asked her to go there

     B.she had a bad cold

     C.her back hurt

  18.She went to the hospital very early to ____.

     A.stop the Indian doctor

     B.get some medicine for her back

     C.see her old frineds there

  19.When the woman got to the hospital, ____.

     A.there were many people waiting there

     B.the doctor was gong to his office

     C.her medicine was ready

  20.The doctor ____.

     A.knew the old woman very well

     B.was new to the old woman

     C.was going to wait for his turn

  笔试部分

二、选择填空 将代表最佳答案的字母在答题卡上涂黑。(本题共15分,每小题1分)

  21.- ____ my dictionary?

     -Yes, I saw it on your desk a minute ago.

      A.Do you see      B.Had you seen      C.Would you see      D.Have you seen

  22.-I'm sorry I broke your pen.

     -Oh, really? ____.

      A.It's OK with me                          B.It doesn't matter

      C.Don't be sorry                           D.I don't remember

  23.-Did you ____ what the teacher had said?

     -No, not a word.

      A.hear      B.hear from       C.listen      D.listen to

  24.Would you like some tea ____ shall we start our talk now?

      A.and      B.then        C.or       D.but

  25.The teacher wants to know ____.

      A.how old he is        B.how old is he        C.he is how old      D.is   he how old

  26.-Hi, Jim. I haven't seen for a long time! You look well!

     -____. You look well, too.

      A.Great      B.Thanks       C.Oh, no      D.Not at all

  27.-Tom's ill. When shall we go to see him, tonight or tomorrow night?

     -____. Eihter night is OK.

      A.I don't know      B.I don't mind      C.I'm not sure      D.I'm afraid not

  28.I always tell my daughter a story ____ she goes to sleep.

      A.when      B.before       C.after      D.becarse

  29.It's cold outside. You'd better ____ your coat when you go out.

       A.take off      B.put on       C.put away      D.dress up

  30.We lent them our lovely cat and they never ____ it!

      A.paid      B.played       C.changed      D.retruned

  31.The ____ inthe room is bad. I can't ____ anything.

      A.table; eat      B.light; see       C.picture; move      D.place; play

  32.The boy is the most careful student in our class. His ____ is John.

      A.number       B.seat       C.name      D.example

  33.I ____ to the dinner party here, but I've come anyhow(不管怎样).

     A.wasn't inevited      B.am not invited      C.haven't invited       D.will invite    

  34.I  still remember I learnt to ____ a bike when I was ten years old.

      A.drive      B.operate       C.ride      D.run

  35.-Hi, I'm Tom Smith.

     - ____.

      A.what a pleasure             B.It's my pleasure

      C.I'm very pleased            D.Pleased to meet you

三、完形填空 阅读下面短文,掌握其大意,然后从36-50各题所给的四个选项中,选出一个最佳答案。

            (本题共15分,每小题1分)

      As I have learnt English very well in the university(大学), I have a good chance(机会)to stay as a teacher with the university where I am(36). Most of my friends and parents(37) that it's the best for a girl to be a universeity teacher.

      But I don't know(38) to do , It is not that I wouldn't like to be a(39) . But I don't want to stay, not(40), because I need some experience(经验) to tell my students how to trun their textbook(41) to use.

      I once taught business English at a noght school, yet I had never done any(42). Though I tried hard to give my lessons, I still(43) to create(创造) a "real" situation(情景) for my students to practice with. Well, it's not time for me to(44) here and pend my life in a university. I want to work in a place where I can(45) what I've learnt: my knowledge of English and French, and also of the comoputer. (46)I want to know more about other things.

    I know that(47) I leave the university, I shall(48) from the beginning in some way, but I'm(49) to learn, to work hard to keep up with others and then, if possible, surpass(超过) them. English can be a good tool(工具) to help me. It is a (50)to an end, but not the end itself.

36.A.visiting
B.working
C.sutdying
D.playing

37.A.know
B.think
C.excuse
D..hear

38.A.whether
B.what
C.how
D.why

39.A.teacher
B.student
C.friend
D.parent

40.A.before
B.enough
C.now
D.yet

41.A.pictures
B.covers
C.pages
D.knowledge

42.A.business
Bhomwork
C.shopping
D.reading

43.A.failed
B.enjoyed
C.decided
D.needed

44.A.study
B.work
C.travel
D.wait

45.A.learn
B.finish
C.worry
D.use

46.A.so
B.But
C.Or
D.And

47.A.if
B.befor
C.until
D.even

48.A.stay
B.stat
C.stop
D.spend

49.A.free
B.slow
C.ready
D.polite

50.A.language
B.way
C.life
D.story


四、阅读理解 阅读下列短文,从每题所给四选取项中,选取出一个最佳答案。(本题共30分,每小题2分)

A

     Denies Walme in dallas, Texas, USA, now 14 years old, published his best seller "Unbending Gisula" enght years ago.

      The book is baout a little whale(鲸) named Gisula. One day, Gisual did not take his mother's words and went up the  beach.(海滩) Then he got lost ad had to learn to live by himself. The colour plates were drawn by denies himself. Denise published the book at the age of six. He is said to be the youngest writerand picture artist.

      Another suprsing thing about the book is that it became a best selleer immediately after it was published and buought him a lot of money.

      Because hi spent much time writing hthe book,hi sstudy was not very good nad he had to learn the year's work again. But his gift(才智) of writing is highly praised by the teachers and students. And he was even invited to give talks on writing.

      But Denies does not want to hbe a writer. He said:"I like planes most. I dream of becoming a pilot(飞行员) some day."

  51.From the story we can learn that Denies ____.

     A.published his "Unbending Gisula" at the age of 14

     B.wants tobe a writer when he grows up

     C.drew the pictures for his own book

     D.does not go to school any more

  52.What Denies liked most is ____.

     A.writing stories     B.drawing pictures      C.whales     D.planes

  53.Denies spent much time writing his book so ____.

     A.he learnt his lessons very well

     B.he had to learn his lessins again

     C.he eas invited to give talks everywhere

     D.he didn't take his mother's words

  54.Denise;s best seller is about ____.

     A.his teachers and sudents          B.Gisula's mother

     C.how to go to the beachand live    D.a little whale

  55.One surprising thing about the book should be _____.

     A.Denise's age                          B.Denise's home in the USA

     C.the poor Gisula's getting lost        D.Denise's talks on writing

B

      Not long before a university professor(大学教授) made several experiments(实验) with different animals to find out which was the most intelligent. He found out the monkey was more intelligent than other animals.

      In one ecperiment the professor put a monkey in a room where there were several small boxes. Some boxes were inside ofther boxes. One small box had some food inside it. The professor wanted to watch the monkey and to find out how long it would take the mondey to find the food. The professor left the room. He waited a frew minutes outside the door. Then he knelt(跪下) down and put his eye to the keyhole. What did he see? To his surpirise he found himself looking directly(正好) into the eye of the monkey. The monkey was looking at the professor through the other side of the door.

  56.The reading mainly wants to tell us ____.

     A.the food is difficult for animals to find

     B.there are too many animals to feed

     C.the result of the experiment on a monkey

     D.the profesor was clever to make the epxeriment

  57.The word "intelligent" int the reading means ____.

     A.clever      B.worried         C.quick       D.careless

  58.The professor put the food in a small box to ____.

     A.give the monkdey a surprise

     B.see how the monkey ate from a box

     C.know how soon the monkey could find it

     D.find out how the monkey could open the box

  59.The professor watched the mondey by ____.

     A.watching it through the keyhole

     B.waiting outside the room

     C.kneeling down at the door

     D.digging a hole in the door

  60.The expriments were probably(可能) made ____.

     A.in the forest

     B.outside a zoo with many people around

     C.in a lab

     D.in the professor's home

C

      London's River Thames(泰晤士河) has twenty-seven bridges. But Tower Bridge, the first bridge over the Thames as you travel to London from thesea, is the most famous of them all. What makes Tower Bridge so exciting(令人激动)? Why do visitors come from all over the world to see it?

      The thing that is surprising about Tower Bridge is that it is open in the middle. It does this to let the big ships through to the pool(水域) of London. If you are lucky enough to see the bridge with its two opening arms high in the air, you will never forget it.

      On its north side stands the Tower of London itself. Although they look the same age, the Tower is almost a thousand years old, and Tower Bridge is only about one hundred. It was built in 1890s. By 1850, eveyone agreed that a hridge adoross the Thames near the Tower was most necessary(必要). But the designers(设计师) agrued(争论) about the nes bridge for another thirty years. The took so long because they had two big problems.

  61.Tower Bridge is ____.

     A.about one thousand years old

     B.the oldest and the most famous bridge in London

     C.the forst one you can see when you go from the sea to London

     D.the one that took workers about 30 years to build

  62.People in London agreed that ____.

     A.twenty seven bridges should be built over Thames River

     B.designers should atgue about the bridge for about thirty years

     C.a bridge should be built by people from all over the world

     D.a new bridge should be built near the Tower of London

  63.The Tower of London is ____.

     A.across the Thames                 B.on the north of Tower Bridge

     B.in the middle of  Tower Bridge    D.much younger than Tower Bridge

  64.From the reading we can learn that ____.

     A.you have to go from the sea Tower Bridge

     B.the Tower of London doesn't look so old

     C.Tower Bridge had two big problems

     D.you can see Tower Bridge open its arms at any time

  65.The sentence "It does this to let the big ships through to the Pool of London." means ____.

     A.It opens in the middle to let the big ships through to the Pool of London

     B.It looks great of you watch it from a big ship to the Pool of London

     C.It closes its arms if the big ships go through to the Pool of London

     D.It is open when many people from the world to see ships through to the Pool of London

 Ⅱ卷 非选择题

五、单词拼写 根据下列句子意思和提示,在其后空白处写各单词的正确形式,单词的第一个字母已给出。

           (本题共10分,每小题2分)

  66.Their sons always came home to help get in the h______ on the farm.

  67.The boy lost one of his f______ teeth when he fell off his bike.

  68.Come s______ along here and piease keep together.

  69.It was cold and she put her hands in her coat p______.

  70.She put on her hat, looked at herself in the m______ and went out.

六、完成对话 选择适当词语完成对话,每空填一个选项,每个选项使用一次,选取项有两项为多余选取项。(本题共10分,每小题1分)

        ___________________________________________________________________

               more,      one,    question,    help,     money,    bring

             another,     pair,    present,    see,         put,      kinds

             ___________________________________________________________________

  A:Do you have (71)______ colour for this skirt?

  B:What colour would you like?

  A:It's a (72)______ for my little girl. Maybe something in blue.

  B:That's no (73)______. We have that colour.

  A:Good. May I(74)______ it?

  B:Just wait for a minute. I'll (75)______ it over.

  A:Do you have any boxes to (76)_____ the things in ?

  B:sure. I'ss sak someone to get(77)______ for you .

  A:Thanks a lot.

  B:You're welcome. Is there anything else I can (78)______ with?

  A:Yes. I'd like a (79) ______ of sunglasses.

  B:Well, we have many (80) ______ over there.

七、阅读理解填词   阅读下面短文,然后在短文后的空白处写出各单词的正确形式,单词的第一个字母已给出。(本题共20分,每小题2分)

      Things are different in defferent countries. If you go to Britain, it is a good(81) i____ t adk pieople there about good manners(举止). First of all, you should never talk about two things: money and age. You should never adk how much he is (82)P____ for his job(工作). One (83) s____ subject to talk about is the weather: people in Britain are quite (84) p____ to talk about weather. And some people like to hear good(85) w____ about their dogs or cats.  

      When a mna is walking with a woman, he should always (86) h____ a dooropen for her ,and let her go (87)t____ first. When a man is walkng along a road with a lady(女士), he should always walking near the(88)t____. And, of course, you should, again, never ask a woman's age. As Oscar Wilde, the famous writer(89)o____ said," A woman who tells you her age will tell you (90) a____."

81.i_________                     82.p_________

83.s_________                    84.p_________

85.w________                     86.h_________

87.t_________                     88.t_________

89.o________                      89.a_________

初中毕业年级升学调考英语试题参考答案

1.B
2.C
3.A
4.C
53.C
6.B
7.C
8.C
9.B
10.C

11.C
12.A
13.A
14.C
15.A
16.A
17.C
18.B
19.A
20.B

21.D
22.B
23.A
24.C.
25.A
26.B
27.B
28.B
29.B
30.D

31.B
32.C
33.A.
34.C
35.D
36.C
37.B
38.B
39.A
40.C

41.D
42.A
43.A
443.B
45.D
46.D
47.A
48.B
49.C
50.B

51.C
52.D
53.B
54.D
55.A
56.C
57.A
58.C
59.A
60.C

61.C
62.C
63.B
64.B
65.A
  
  
  
  
  



66.harvent
67.front
68.straight
69.pocked
70.mirror

71.another
72.present
73.question
74.see
75.bring

76.put
77.one
78.help
79.pair
80.kinds

81.idea
82.paid
83.safe
84.pleased
85.words

86.hold
87.through
88.traffic
89.once
90.anything


下一篇 上一篇

版权所有 OK英语学习网(www.okeyen.com) ©2006-2007
网站信箱: wanggangokeyen.com