主页 | 英语软件 | flash学英语 | 趣味英语 | 英语杂谈语法 | 听力 | 阅读 | 试题精选 | 联系我们 | 留言簿 |
□ 当前页面:首页试题精选初中试题
相 关 内 容
· 2000年北京市石景山区初中升学统一考试英语试卷
· 2000年北京市西城区初中毕业、升学统一考试英语试卷
· 2000年天津市初中毕业高中招生考试英语试题
· 2000年济南市中考英语试题
· 2000年青岛市中考英语试题
· 2000年丰台区初中升学统一考试英语试卷
· 2000年河北省初中升学统一考试
· 2000年湖北省部分学校中考英语试题及参考答案
· 2000年荆州市高中(中专)招生考试英语试题
2000年青岛市中考英语试题
作者:  点击次数:1519
第一部分 听力测试(15分)(略)

第二部分 笔试(85分)

一、 语音(10小题,每小题0.5分,共5分)

从每小题的A、B、C、D中选出与所给单词划线部分读音相同的单词。

16. any A.animal B. says C today D.and

17. become A. both B.hold C.cover D.over

18. through A. took B. food C. book D.good

19. break A. already B. bread C. each D. great

20. own A. blow B. down C.how D.now

21. medicine A. subject B. twice C. come D.catch

22. sheep A. field B.die C.real D.head

23. winners A.apples B.oranges C.boxes D.glasses

24. should A.school B.machine C.much D.cheap

25. whole A.whose B.white C.when D.what

二、单项选择(20小题,每小题0.5分,共10分)

从每小题所给的四个选项中选出能完成或回答这一小题的正确答案。

26. ______ school is much bigger than ______.

A. Our ; their B. Ours; theirs C. Theirs; our D.Their;ours

27. ----I`ll be away on holiday. Would you mind looking after my cat ?

----Not at all. ______________.

A. I have no time B. I`d rather not C.You can leave D.I`d be happy to

28. Many _____ trees should be planted on the mountains.

A. thousand B. thousand of C.thousands D.thousands of

29. ----Do you want tea or coffee?

---- ______. I really don`t mind.

A. Both B. None C. Either D. Neither

30. It`s hard _____ a job .

A. to look for B. to find C. to find out D.to look at

31.----Who ______ that piano?

----My sister, when she ______time.

A.plays ; has B. is playing; has C.plays; is having D. is playing; has had

32. The shopkeeper said they _____ the shoes ______.

A. have sold out ; in my size B. sold out ; of my size

C. had sold out ; for my size D.had sold out ; in my size

33. Mother said to Mike," I hope you ____ what I ____ you to buy?"

A. didn`t forgot; told B.don`t forget; tell

C. won`t forget; have told D.haven`t forgotten; will tell

34. The old man had to do all the farm work himself,________?

A. did he B.had he C.didn`t he D.hadn`t he

35.If you are not _____ by then , I`ll take you to see the doctor.

A. good B.well C. fine D.better

36. ----Who told you to clean the windows?

----Father ______.He said they are too dirty.

A. told B.did C.had told D.had told

37. He didn`t tell me anything ______ he left.

A.until B.befor C.after D.since

38. If you _____ him tomorrow, please ask him if he ____ to work on the farm with us.

A.see ; goes B.will see; goes C.will see; will go D.see; will go

39. It`s nearly seven o`clock .Jack ____ be back home at this moment.

A.must B.need C. could D.can

40.--- How much ______ the shoes?

---- Five dollars ______ enough.

A.is ; is B.are ; is C. are ; are D.is ; are

41.---- Where`s Mary now? Do you know?

---- No,but I heard ____ in her room a few minutes ago.

A. her singing B.her sing C.she was singing D. All the answers are right

42.Mr .Smith always has _____ to tell us.

A. some good pieces of news B. some pieces of good news

C. some good piece of newes D.s ome piece of good newes

43.Chinese is the language spoken by the ____ number of people in the world, but it`s not as _____ as English.

A. largest; widely spoken B. large; wide spoken

C. larger; sidely speaking D. largest; wide speaking

44. I first met Lisa three years ago when we ____ at a radio station together.

A. have worked B. had been working C. were working D. had worked

45.This morning I went to work in such a hurry that _____ the key to my office at home.

A. forgot B. left C .missed D. lost

三、完形填空(15小题,每小题1分,共15分)

阅读短文,从每小题所给的四个选项中选出能够填入每个空白处的最佳答案使短文意思完整。

One day , a young man asked Albert Einstein ,46 great German scientist, 47 the secret(秘密) of success (成功)was .The scientist 48 him that the secret of success is hard work. A few days 49 the young man asked him the 50 question again .Einstein was very 51.He did not say 52,but wrote a few 53 on a piece of paper and 54 it to the young man .The young man looked 55 the piece of paper. On it was 56 :A=X+Y+Z." What 57 this mean?" asked the young man."A means success,"58 the old scientist. "X means hard work, Y means good methods(方法),and Z…Z mean 59 talking and start to 60."

46. A.a B. the C. one D. some

47. A. who B. whether C. what D.which

48. A. told B.said C. talked D. spoke

49 .A. ago B.before C. earlier D.later

50. A. easy B. good C. different D. same

51.A. worried B. happy C. angry D. disappointed(失望)

52.A.anything B.something C.nothing D.everything

53. A. words B.word C.sentences D.sentence

54. A. to hand B.hand C.handed D.handing

55. A. on B.up C.down D.at

56. A.answered B.written C.read D.found

57.A will B.shall C.does D.did

58. A.said B. thought C.believed D.told

59. A.go on B.stop C.enjoy D.try

60. A. do B. read C. write D.work

四、阅读理解(20小题,每题1分,共20分)

阅读下列短文,从每题所给的四个选项中选出最佳答案。

A

An artist (画家) went to a beautiful part of the country for a holiday and stayed with a farmer. Every day he went out with his paints and brushes(颜料和画笔)and painted till evening. When it got dark he went back to the farm and had a good dinner before he went to bed.

At the end of his holiday he wanted to pay the farmer, but the farmer said," No, I don`t want money. But give me one of your pictures. What`s money? In a week it will all be finished ,but your picture will still be here."

The artists was very pleased and thanked the farmer for saying such kind things about his pictures. The farmer smiled and answered ,"It`s not that. I have a son in London. He wants to become an artist. When he comes home next month, I`ll show him your picture, and he will not want to be an artist any more, I think."

61.The artist went to the countryside to ________.

A. visit his old friend B. spend his holiday

C. visit the farmer D. Thank the farmer

62. Every day ,the artist _______.

A. went out to help the farmer to do some farming

B. went out to visit his friends

C. painted pictures

D. enjoyed the beautiful scenery

63. The artist wanted to pay the farmer, but the farmer ____.

A. wanted much more money

B. wanted nothing

C. didn`t want any money at all

D. wanted one of his pictures instead of money

64. The artist thought the farmer wanted a picture of his because _______.

A. the farmer was an artist too

B. the farmer liked his pictures very much

C. the farmer wanted to give it to his son as a present

D. the farmer was rich

65. After hearing the farmer`s words ,perhaps the artist would be ______.

A.very worried B.very happy C.very thankful D. very disappointed

B

Long, long ago there was no zero. To write the number sixty-three people wrote 63.To write six hundred and three, people wrote 63.The space between six and three was there to mean." not any "tens. Sometimes people did not remember the space. It was hard to see and read.

Later people used a dot to hold the space. Six hundred and three looked like this 6.3.But the dot was hard to see. So people put a circle around it like this 6⊙3.Then people could see the dot. They remembered the space. at last ,only the circle around the dot was used. It was like a zero. This is one story of how the zero came to be used.

Now zero has many important uses .Zero tells how many. Can you tell some other ways of using zero?

66.Long,long ago people didn`t know how to ____.

A.write B write zero C.write numbers D.sixty-three

67.Long,longago if they wrote two hundred-eight ,people wrote_____.

A.28 B.2 8 C.228 D.208

68.Later ______ was used to mean space.

A."not any" B.letter"0" C.zero D.a dot

69.People used circles _____________.

A.to remember ways B.to remember numbers

C.not to forget the space D.to mean nothing

70.The story tells us _____.

A. how zero came to be used

B. how to write zero

C. what`s the use of zero

D. that zero means a dot, a circle or space

C

I often dreamed about Pisa when I was a boy. I read about the famous building called the Leaning Tower of Pisa .But when I read the word Pisa, I was thinking of pizza .I thought this tower was a place to buy pizza .It must be the best place to buy pizza in the world, I thought.

Many years later finally saw the Leaning Tower. I knew then that is was Pisa and no pizza .But there was still something special about it for me .The tower got its name because it really does lean to one side. Some people want to try to fix it .They are afraid it may fall over and they don`t like it leans over the city.

I do not think it`s a good idea to try to fix it .The tower probably will not fall down ,it is 600 years old. why should anything happen to it now? And ,if you ask me ,I like what it looks like. To me it is a very human kind of leaning .Nothing is perfect ,it seems to say.

And who cares? Why do people want things to be perfect? Imperfect things may be more interesting .Let`s take the tower in Pisa. Why is it so famous? There are many other older ,more beautiful towers in Italy. But Pisa tower is the most famous. People come from all over the world to see it.

71.This passage is about_______.

A. Italian pizza

B. Italy`s problems

C. How the Leaning Tower of Pisa got its name

D. Why the writer likes Pisa

72.The writer used to think Pisa______.

A. in Spain

B. not very famous

C. not the same as pizza

D. the same as pizza

73.The Leaning Tower of Pisa is _______.

A. modern

B. falling down

C. 600 years old

D.60 years old-

74.The writer________.

A. doesn`t like what the tower looks like

B. likes what the tower looks like

C. thinks it`s the most beautiful tower in Italy

D. doesn`t like towers

75. The writer likes the Leaning Tower of Pisa because________.

A. it`s old

B. it`s perfect

C. it sells pizza

D. it`s imperfect

D

During the summer holidays there will be a changed schedule of services for the students. Changes for dining-room and library service hours and for bus schedules will be put up on the wall outside of the dining-hall. Weekly film and concert schedules will be put up each Wednesday outside of the student club.

In the summer holidays. buses going to the town centre will leave the gate every hour on the half hour during the day. The dining room will serve three meals a day from 7:00 am to 7:00 pm during the week and two meals from noon to 7:00 pm on weekends. The library will be open at its usual hours during the week ,but have shorter hours on Saturdays and Sundays. The weekend hours are from noon to 5:00 pm.

Students must have a new summer card if you want to use the library lending services. This announcement will also be seen in the nest week`s student newspaper.

76.This announcement is to ______.

A. tell students of important schedule changes

B. tell students of new bus and library services

C. show the excellent services for students

D. ask students to change their library cards

77.From this passage we know______.

A. there is a film each week in the student club

B. there is a film or a concert each week in the student club

C. there is a film or a concert on every Wednesday in the student club

D. there will be no changes about the schedules of the weekly film and concert during the summer holidays

78. At which of the following times will the bus leave the gate?

A.8:00,9:00,10:00,11:00

B. 8:30,9:30,10:30,11:30

C. 8:00,9:00,10:30,11:00

E. 8:00,9:30,10:00,11:30

79.In the summer holidays, the library will have ______.

A. no special hours

B. special hours on weekdays

C. special hours on weekends

D. special hours both on weekdays and weekends

80.We may know that during the summer holidays_______.

A. Few students will stay in the university

B. No breakfast will be served on weekends

C. The student newspaper will sell more copies

D. There will be a concert or a film each Wednesday

五、单词拼写(10小题,每题1分,共10分)

根据每个句子中所给的汉语意思,写出单词的正确形式。每空一词。

1. I did rather _____(差) in the race.

2. What are you going to do in your ____(两个月的) holiday?

3. The farmers are both busy _____(种)vegetables now.

4. He must be ______ (阻止)from crossing the street when the lights are red.

5. Why do you ______ (不喜欢)travelling by air?

6. Lily felt sad because her bird was _______(死了).

7. By the end of the ______ (二十) century ,the world population had passed six billion,.

8. At the ________(医务室),Kate was looked over carefully by Mr.Brown.

9. Please give us a short talk in English .Nothing _______(难)。

10. He put his other shoe under his bed very__________(轻轻地).

六、句型转换(20个空,每空0.5分,共10分)

根据括号内的要求改写句子,每空一词。

1. Jack did well in maths.(就划线部分提问)

______ _______ Jack _______ in maths?

2. Do these students often sing the English song?(变成被支语态)

______ the English song often _____ by these students?

3. At the age of four , she began to learn dancing.(改写成复合句)

She began to learn dancing _______ _________ ___________ __________.

4. She was so weak that she didn`t catch up with others.(改写句子,句意不变)

She was _____ ______ _______ to catch up with others.

5. Shall we go out for a walk after supper?( 改写句子,句意不变)

_______ _______ _______ a walk after supper?

6. Neither of us has much time to write back to him.

We both have too much work to do .( 改写句子,句意不变)

Both of us _____ ______ _____ ______ _____ his letter.

七、根据汉语完成句子。每空一词。(20个空,每空0.5分,共10分)

1. 我希望一切进展顺利。

I hope everything _________ _________ .

2. 大桥附近有两家工厂已十多年了。

_______ ________ _______ two factories near the bridge.

3. 千里之行始于足下。

A journey always _______ ________ the first step.

4. 步行去公园花了我1小时的时间。

_______ _______ _______ one hour _______ _______to the park.

5. 我认为这个项目不应该如此匆忙地进行试验。

I ______ _______ this subject _____ _____ ______ _______ in such a hurry.

6. 你越运动,越健康。

The ______ ______ you have sports, the _______ you will be .

八、完成对话(每空1分,共5分)

根据对话内容从对话后的7个选项中选出5个能填入空白处的最佳选项。

Charley: Come on ,Steve. 1

Steve: Wait a moment. ____2____

Charley: OK.

Steve: By the way, can we give my sister a ride home tonight?

Charley: Sure. 3

Steve: Yes .She wants to take some pictures.

Charley:4.

Steve: Yeah. She wants to work for a newspaper someday.

Charley: But I think it might be hard for her to succeed.5

A. Well ,she always enjoys sports games, doesn`t she?

B. I dind`t know Eva was interested in photography.

C. There are a lot of photographers out there.

D. You mean she `s coming to the game, too?

E. I just have to close up the shop.

F. It`s time to go

G. Eva`s closing the door.

参考答案及评分说明

第一部分 选择题(共60分)

(一) 答案

1、D 2、D 3、C 4、B 5、C 6、A 7、C 8、B

9、C 10、C 11、D 12、B 13、B 14、C 15、C 16、B

17、C 18、B 19、D 20、A 21、B 22、A 23、A 24、B

25、A 26、D 27、D 28、D 29、C 30、B 31、B 32、D

33、C 34、C 35、D 36、B 37、B 38、D 39、A 40、B

41、D 42、A 43、A 44、C 45、B 46、B 47、C 48、A

49、D 50、D 51、C 52、A 53、A 54、C 55、D 56、B

57、C 58、A 59、B 60、D 61、B 62、C 63、D 64、B

65、D 66、B 67、B 68、D 69、C 70、A 71、D 72、D

73、C 74、B 75、D 76、A 77、B 78、B 79、C 80、B

(二) 评分说明

1、 1-10小题,每题0.5分。

2、 11-15小题,每题1分。

3、 16-45小题,每题0.5分。

4、 46-80小题,每题1分。

5、 凡与答案不符者不得分。

第二部分 非选择题(共40分)

三、听短文,填单词

1. learned 2. then 3. once 4. while

5. knock 6. surprised 7. tomorrow 8. understood

9. laughing 10. quickly

评分说明:

1、 本题共5分,每空0.5分。

2、 所填单词有拼写错误不得分。

五、单词拼写

1. badly 2. two-month 3. growing 4. stopped

5. hate或dislike 6. dead 7. twentieth 8. doctor‘s

9. difficult 10. quietly

评分说明:

1、 本题共10分,每词1分。

2、 单词拼写有错误不得分。

3、 与本答案不符者,只有符合本题要求,词义、形式正确也可得分。

六、句型转换

1. How, did, do

2. Is, sung

3. when, she, was, four

4. not, strong, enough

5. What, about, having或taking

6. are, too, busy, to, answer或have, no, time, to, answer

评分说明:

1、 本题共10分,每题0.5分。

2、 单词拼写错误不得分。

3、 与本答案不符者,只有符合本题要求,句意和语法正确,也可得分。

七、完成句子

1. goes, well

2. There, have, been

3. begins或starts, with

4. It, took, me, to, walk

5. don’t, think, should, be, tried, out

6. more, healthier

评分说明:

1、 本题共10分,每空0.5分。

2、 所填单词与答案不符者,如无语法错误,且句意通顺也可给分。

3、 所填单词有拼写错误不给分。

八、完成对话

1、F 2、E 3、D 4、A 5、C

评分说明:本题共5分,每空1分。


下一篇 上一篇

版权所有 OK英语学习网(www.okeyen.com) ©2006-2007
网站信箱: wanggangokeyen.com