主页 | 英语软件 | flash学英语 | 趣味英语 | 英语杂谈语法 | 听力 | 阅读 | 试题精选 | 联系我们 | 留言簿 |
□ 当前页面:首页试题精选初中试题
相 关 内 容
· 2000年北京市海淀区初中毕业、升学统一考试英语试卷
· 2000年北京市石景山区初中升学统一考试英语试卷
· 2000年北京市西城区初中毕业、升学统一考试英语试卷
· 2000年天津市初中毕业高中招生考试英语试题
· 2000年济南市中考英语试题
· 2000年青岛市中考英语试题
· 2000年丰台区初中升学统一考试英语试卷
· 2000年河北省初中升学统一考试
· 2000年湖北省部分学校中考英语试题及参考答案
2000年济南市中考英语试题
作者:  点击次数:1602
试卷类型A

  注意事项:

  1.本试题满分120分,考试答题时间120分钟。

  2.本试题分为第1卷(选择题)和第11卷(非选择题)。第Ⅰ卷要求考生使用答题卡。第Ⅱ卷要求考生用蓝`黑色钢笔或圆珠笔直接将答案做在试卷上。

  3.使用答题卡前,考生务必将自己的姓名,准考证号`考试科目凃写在答题卡规定的地方,考试结束,将答题卡和试卷一并交给监考教师。

  4.使用答题卡时,必须用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号凃黑。如需改动,须用橡皮擦干净后,再选凃其他答案。

  第1卷(选择题 共75分)

  1.听力测试

  A.听录音,在每组单词中选出一个你所听到的单词。每个单词读两遍。(5分)

  1.A.keep    B .jump    C. sleep    D.sweep

  2.A.worker   B. teacher   C. doctor    D. visitor

  3.A.office   B.space    C. place    D.piece

  4.A.bottle   B.table    C. middle    D. little

  5.A.cloud    B.outside   C .ground    D.thousand

  B)听录音,在每组句子中选出一个你所听到的句子,每个句子读两遍。(5分)

  6.A.How many new books do you have?

    B. How often are you late for school ?

    C. How much does the skirt cost?

  7.A .I'd like you to be here on time .

    B.You'd better be more careful next time.

    C. He did a lot of housework at home .

  8.A. It's a long way from here to the park .

    B. It's a long time since he left.

    C.It's hard to finish it without your help.

  9.A .There's nothing with his car.

    B. Will you please lend me your bike?

    C.I really don't know what you like.

  10.A. Hurry up,or you’ll be late.

    B. Write to me as soon as you get there .

    C. Come here earlier, and you'll see her.

  C)在录音中你将听到五个问句。请根据问句选择正确答案,每个问句读两遍。(5分)

  11.A.Seven        B. Thirty

    C. Thirty-one     D. Twenty-eight

  12. A. No, not beautiful.      B.I bought it yesterday.

     C. Thank you very much.       D. Yes, I like it.

  13. A. At eight o’clock.         B. With my friend.

     C. By bike.              D. Yes, we did.

  14. A.Sunday     B. Friday

     C.Wednesday   D. Thursday

  15.A. He likes watching football match.

    B. He'd like you to stay here.

    C.He's very kind to us .

    D. He' s tall and strong .

  D)在录音中你将听到一篇短文及五个问句。请根据短文内容及问句选择正确答案,短文及问句读两遍。(5分))。

  16. A. By bus.        B. By train.

     C. By bike.        D. On foot.

  17. A. Because he wants to know the news in newspapers..

     B. Because he was told to do so .

     C. Because he wants to make the tine pass more quickly.

     D. Because he enjoys reading newspapers.

  18. A. It was about an important volleyball match.

     B. It was about an important pingpong match.

     C. It was about an important basketball match .

     D. It was about an important football match.

  19. A. He got off the train at the right station .

     B. He didn't get off the train .

     C. He bad to get off at the next station .

     D. He got off the train at the last station .

  20. A. No, he wasn't at all .

     B.Yes, he was .

     C. He was very glad when he was told that.

     D.Because he got off the train too late.

  Ⅱ.单词拼音 从每组单词中。选出一个划线部分读音与所给音标读音相同的词。(5分)

  21.[C] A. many    B.washing    C.plant     D. wake

  22.[Q] A. cloud    B.bought     C.would     D. touch

  23.[iE] A.heart    B.heard      C.nearly     D. pear

  24.[T] A,three     B.think     C.both     D. their

  25.[t] A.worked    B.lived   C.waited     D. played

  Ⅲ. 选择填空 从每题A`B`C`D四个选项中,选出一个最佳答案。(30分)。

  26.There is _______park in the centre of the city .

  A. a    B .an    C. the    D /

  27. Your football is under the desk . Where’s ________?

  A .her   B .you    C. us   D. ours

  28.-Must I stay at home and take care of her ?

    -No, you ________.

  A.mustn't      B. won't     C can't     D. needn''t

  29.-Would you like to come to my birthday party next Sunday?

    -Oh, thanks a lot_________.

  A.Yes, please     B .Yes, I would,

  C.I'd love to      D. I've no idea

  30.The bag is too _______.I can't put the pencil -box in.

  A.heavy    B .full    C. light    D .empty

  31.The PLA man saved three _______ lives in the accident.

  A. children's    B children    C .child    D .childs'

  32.He is thirsty .Please give him some _______to drink.

  A. rice   B. meat    C. water    D .oranges

  33.-How often do you write to your uncle?

    -___________.

  A. Once a month         B. One month

  C.I n a month          D.For a month

  34.Don’t forget to ________‘Thank you" when someone has helped you .

  A.speak    B. tell    C .say   D. talk

  35. I have _______to do. Please give me ______to read.

  A. something,anything         B.nothing,something

  C.nothing, everything         D. anything, nothing

  36.English is one if ______ important subjects in our school.

  A.most     B. the most     C more     D much more

  37.The road is over ______ metres long.

  A.six hundred and fifty-two    B.six hundreds and fifty-two

  C.six hundred,fifty-two      D.six hundred,fifty and two

  38.______weather it is !

  A. What a fine       B.How fine

  B. What fine        D.How fine the

  39.These coats are different _______size.

  A from    B. of     C. to    D in

  40. ______the story is short and there are no new words in it,it is difficult to understand.

  A. But    B.though    C. And    D. For

  41.-Your sister isn’t a nurse . is she ?

    -________. She teaches English in a middle school.

  A.No, she isn‘t       B. Yes, she is

  C.Yes .she isn’t      D. No,she is

  42.- How do you like the TV play?

    -___________.

  A. It‘s wonderful.      B. What about you ?

  C. Yes,I like it       D. No,I don’t like it at all.

  43. This maths problem is ________that one.

  A. so easy as           B. as difficult as

  C. much difficult than       D. less easier than

  44. Jim works hard on his Chinese and _________.

  A. so Lucy does           B. so is Lucy

  C. so does Lucy           D. so Lucy is

  45.-Who‘s that speaking ?

    ___________.

  A. This is Jack speaking       B. I am speaking

  C.Jack is me             D. I am Jack

  46.Li Lei’s words made her _______.

  A. happily     B.angrily     C.crying    D. angry

  47.Who was the first one _______?

  A.to reach        B. to arrive

  C.to get to        D. to arrive at

  48. How long have you ________?

  A. borrowed the book       B. bought the bike

  C. been back           D. received the letter

  49. Don't worry! I'm sure you'll ______your classmates if you are kind and friendly to them .

  A.catch up with         B.agree with

  C. get on well with       D. make friend with

  50.-Where is Tom ?Do you know ?

    -I think he ______to the library.

  A. has gone     B. goes    C. has been     D. went

  51.He asked me ______.

  A. if she will come       B. how many books I want to have

  C. they would help us do it   D. what was wrong with me

  52. English ______in many countries, but Chinese ________their own language .

  A. is spoken, speaks        B. speaks, is spoken

  C. is spoken, speak        D. is spoken, is spoken

  53. He doesn't tell me when he ______. I'll telephone you as soon as he ______.

  A. will come, comes        B. will come, will come

  C. comes, will come        D. comes, comes
  54. The young man was often seen _______by the lake.

  A. to draw     B. to drawing     C. draw    D. drew

  55. This exercise is _________difficult _____.

  A. so, that few of us can do   B. so, that few of us can do it

  C. too, for anyone of us to do D.too, for anyone of us to do it

  Ⅳ. 完形填空 阅读下面短文,从各题A.B.C.D中选出能填入文章中相应空白处的最佳答案。(10分)

  Fire can help people in many ways. But it can also be very harmful (有害的). Fire can keep your house 56, give light and cook food. But fire can burn things 57 .Big fire can burn, trees, houses, animals or people .

  Nobody knows how people began to use fire.But there are  58 interesting old stories about how a man or woman started a fire. One is 59 a man. The man 60 a very long time ago. He went up the sun and 61 fire down.

  Today people know how to make a fire with matches(火柴). Children sometimes 62 to play with them. But matches can be very dangerous. One match can burn a piece of paper. and 63 it could burn a house. A small fire can turn a big fire very quickly. So you 64 be careful with matches.

  Be careful with fire, and it will 65 you .But if you aren’t careful with fire, it may hurt you.

  56.A. warm    B. warmer    C. cool     D. cooler

  57.A. also    B. too      C. either    D.neither

  58.A. many    B. much     C. little    D. no

  59.A. over    B. about     C. a little   D. no

  60.A. worked   B. studied    C.learned    D. lived

  61.A. bring   B. take     C. brought    D. took

  62.A. enjoy    B. like     C.don't like   D. become

  63.A. after    B. late     C. yet      D.then

  64.A .can     B. man      C. will     D. must

  65.A. help    B. do      C. tell     D. hope

  V.阅读理解 阅读短文,然后从每题A.B.C.D四个选项中选出一个能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案。 (5分)

  A

  The big red American car was much too wide for an English country road. When Jack saw it coming toward him . he stopped his own car at the side if the road to make room for it to past . The American car went slowly past,so close that he could see the driver’s face quite clearly.

  "Where have I seen that face before ?"he thought., ‘’Wait a minute! I remember now . It was in the newspaper!‘ "He took out the newspaper from his bag, turned quickly to the middle page . There was a picture of the face in it . Yes, it bad a large mouth and small ears., and his eyes were behind dark glasses..

  " Wanted by the police," read by Jack . "The City Bank will give a lot of money to anyone who helps the police to catch this man.."

  "’Call the police at once,"he said to himself . But a few minutes later, he was sad. "This man was caught this morning," answered the police..

  66.In which country did the story happen?

  A.It happened in America.

  B.It happened in Australia..

  C.It happened in England.

  D.The story didn‘t tell us.

  67.Why did Jack stop his car?

  A.He wanted to see who the driver was.

  B.He didn’t want to pass by first.

  C.The road was too narrow for the two cars to pass at the same time .

  D.Because it was good for an Englishman to stop to let other go.

  68.Who was wanted by the police in this passage ?

  A.Jack.

  B.The driver in the American car.

  C.Either Jack or the driver.

  D.Neither Jack nor the American driver.

  69.what did Jack do when he had read the newspaper again?

  A.He drove to the City Bank

  B.He drove to the police.

  C.He made a telephone call.

  D.He stopped the American car.

  70.Who caught the man with a large mouth and small ears?

  A. The police.      B. Jack

  C. Nobody.        D. The American driver

  B

  Linda and David have travelled by air from London to Sydney, Australia. Linda has promised(答应)her mother that she will ring her to let her know that they have arrived safely. This is something she had done ever since she was a child . David thinks it is not a good idea to ring so far, to spend too much,and to say so little.

  "If there were an accident." He says, "they'd know soon enough.Bad news travels fast."

  But Linda has promised that she would ring."However," she says, "it doesn't cost much when you just think that it's the other side of the world. It’s only six pence per second (每秒六便士)。"

  "If you're on that telephone for less than one minute, I'll eat my hat," David says,  "And one minute’s nearly four pounds(英镑)."

  "That‘s no more than you’d pay for a new hat," ‘’Linda answers.

  She has asked the man at the hotel (旅馆) desk to get her the number . The telephone rings . Linda picks it up.

  "‘Hello, Mum . Is that you ?"She says.

  "Six pence per second,"David reminds(提醒) her.

  ’‘Hello., love." It is Mrs Lee, Linda’s mother, speaking from London. "I can hear you very clearly just like you are in the next room .It‘s a better line than when you called me from your office. Do you remember? I shouted at that time,and still you couldn’t hear me sometimes."

  "Yes,Mum ."Linda puts in.. "I just wanted to ring to ……."

  "I remember how you rang when you went to Betty‘s house to eat, when you were a little girl. And then when you …" Mrs Lee is a great talker

  "Nearly four pounds." says David.

  Linda tries to tell her mother that it is time to say goodbye.

  "’Yes, all right, "says Mrs Lee," But you will write, won‘t you, as you did when you were at work …"

  Once again, Mrs Lee talks about the pass. and there is no stopping her .

  "Four pounds fifty,"says David.

  At last, Linda cuts her mother short, promises to write, and rings off.

  "There! That wasn't long, was it ?"

  " Four pounds, ninety pence." David answers."And you didn't even say that we've arrived."

  71.Linda is telephoning home to ________.

  A.tell her mother some bad news

  B.say that she and David have arrived safely

  C.report an accident to her mother

  D.say that she and David have left London

  72.Linda does not think it expensive to ring, because _____.

  A.it only costs four pounds and ninety pence

  B.it is even more expensive to buy a new hat

  C.she had telephoned home since she was a child

  D.she will speak from one side of the word to the other

  73.David says,"Nearly four pounds," because ______.

  A.he wants to remind Linda of the cost of the cost of the call

  B.he wants to buy himself a new hat

  C.Linda has not told her mother they have arrived

  D.he wants Mrs Lee to know how much the call costs

  74.Mrs Lee goes on talking for so long because _______-.

  A.she likes to hear all about the past .

  B.she likes talking

  C.Linda had not told her that she has arrived

  D.she is going to pay for the telephone call

  75.Linda tries to stop her mother by ________.

  A.telling her how much the call is costing

  B.writing a letter as she has promised to do

  C.telling her that they have arrived safely

  D.promising to write, and ringing off

  英语试题

  第II卷(非选择题 共45分)

  注意事项:

  1.本试卷上的所有试题均为笔答题,考生须用蓝、黑色钢笔或圆珠笔将答案直接做在试卷上。

  2.答题前须将密封线内的项目写清楚。

  VI词形、词类转换 根据句意,用括号内所给单词的适当形式填空。有的需要加助动词或动词不定式符号。(10分)

  76.There are a lot if new__________(factory)in our city.

  77.Look at the sun. It always shines ________(bright)at this time of year.

  78.Look !The people in the river _______(swim)

  79.Miss Smith put the new dress on, and looked at _________(she )in the mirror .

  80.Liu Zhong is in his _______(three)year at No.1 Middle school.

  81.The teacher asked her students________(not forget) to sweep the floor..

  82.I think the dictionary is __________(help)to your study.

  83.Don’t open your books. Please keep them_________(close)

  84.There _______(be) great changes in our country since 1979.

  85.If anyone is ill here, the doctor must_______(send)for.

  Ⅶ.补全对话,每空一词。(10分)

  (John feels ill.The doctor looks him over.)

  Doctor: Well, there‘s nothing serious 86 you .I’m glad to say. You are working too hard and worrying too 87 . Do you take enough exercise?

  John: No, doctor . I never have enough tine 88 exercise. I start work very 89 in the morning and finish late in the evening . Then I can‘t get to sleep .Can you give me some medicine to help me to sleep?

  Doctor : I can, 90 I’m not going to . You don‘t need medicine. Remember : Don’t work too hard. Too much work is 91 for you . Don‘t worry 92 your work. It’s no use to worry. Take enough exercise..

  John: But I may lose my job (工作), doctor. It‘s hard to get a job 93 mine .

  Doctor: Then get an easier one, even if get 94 money. Which would you like to have, health or wealth (财富)?

  John : You are right, doctor. It’s more important to be healthy than wealthy. I‘ll change my job. Thanks a lot.

  Doctor: Come and see me 95 a month’s tine . I think you‘ll be a different man

  Ⅷ. 改写句子 按括号内的要求改写下列句子, 每个空格填一个单词.(10分)

  96. They had lunch at school yesterday. (改写否定句 )

  They _________ ___________lunch at school yesterday.

  97. Tom visits the Science Museum every year. (就划线部分提问)

  __________ ___________Tom ___________every year?

  98.The building near the Tea House is the People's Hospital.(就划线部分提问)

  _________ ________is the People's Hospital?

  99. "Are you going to watch the football match next Sunday?" Father asked me. (改为复合句)

  Father asked me ________ ________ __________going to watch the football match the next Sunday.

  100. They van hardly decide what they will do next. (改写句子, 句意不变)

  _____________ _____________ for them to decide what _________ ________nest.

  101. The light in the room was so weak that the doctor wasn’t able to operate . (改写句子, 句意不变)

  The doctor _________do the _________ ___________ such bad light inside the room.

  102. Thy don‘t often hear the twins sing the song in the school .(改写句子, 句意不变)

  __________of the twins ___________often heard ________sing the song in the school.

  Ⅸ.完成句子 根据汉语意思完成英语句子 每空一词 (10分)

  103. 所有参展的东西我都感兴趣.

  I __________ ____________in all the things__________

  104.飞机半个小时后就要起飞了,咱们做好准备吧.

  The plane ________ ________ _________in half an hour. Let’s get ready.

  105. 必须采取措施防止此类事故在该市发生.

  Something must be done _________ ___________ this kind of accident ________ _________in this city.

  106.. 你认为你最原愿学哪一门学科?

  Which of the subjects do you think you would ___________ ___________ __________ __________ ?

  107. 丢失的部件在船拖出水后找到.

  The lost parts __________ __________-after the ship was___________ _________of the water.

  Ⅹ.书面表达(5分)

  根据提示写一封约60个单词的信.

  You have just been to Daming Lake . Write a letter to your friend Li Lei.Tell him what you did, what you saw in it,what and bow you went there.Shengli street Jioan 25000]

  China

  July 4th, 2000

  Dear Li Lei:

I haven‘t heard from you for a long time, How are you?
Please write me soon1

Best wishes to you

Yours:

Wang Lin






英语试题参考答案

  I.

  1.B  2.C  3.A  4.D  5.C  6.B  7.C  8.A  9.B  10.C  11.A  12.C 13.A  14.B  15.D  16.B  17.C  18.D  19.C  20.B

  Ⅱ.

  21.B   22.D  23.C  24.D  25.A

  Ⅲ.

  26.A  27.D  28.D  29.C  30.B  31.A  32.C  33.A  34.C  35.B  36.B  37.A  38.C  39.D  40.B  41. A  42.A  43.B  44.C  45.A  46.D  47.B  48.C  49.C  50.A  51.D  52.C  53.A  54. A  55.B

  Ⅳ.

  56.A  57.B  58.A  59.B  60.D 61.C  62.B  63.D  64.D  65. A

  Ⅴ.

  66.C  67.C  68.D  69.C  70.A  71.B  72.D  73.A  74.B  75.D

  Ⅵ.

  76.factories 77.brightly 78.are swimming 79.herself 80.third 81.not to forget 82.helpful 83.closed 84.have been 85.be sent

  Ⅶ

  86.with 87.much 88.for 89.early 90.but 91.bad 92.about 93.like 94.less 95.in

  Ⅷ

  96.didn’t have 97.What does,visit

  99.if I was 100.It‘s difficult/hard, to do

  101.couldn’t, operation in 102. Neither, is, to

  Ⅸ

  103.am interested, on show 104. will take off

  105.to, stop,from happening 106. most like to learn/study

  107.were found, pulled out



下一篇 上一篇

版权所有 OK英语学习网(www.okeyen.com) ©2006-2007
网站信箱: wanggangokeyen.com