主页 | 英语软件 | flash学英语 | 趣味英语 | 英语杂谈语法 | 听力 | 阅读 | 试题精选 | 联系我们 | 留言簿 |
□ 当前页面:首页试题精选初中试题
相 关 内 容
· 2006中考英语作文面面观-说明文
· 中考英语精选真题讲解
· 2002年台湾第一次国民中学学生基本学力测验英语科试题
· 2001年台湾第二次国民中学学生基本学力测试英语科试题
· 2000年北京市海淀区初中毕业、升学统一考试英语试卷
· 2000年北京市石景山区初中升学统一考试英语试卷
· 2000年北京市西城区初中毕业、升学统一考试英语试卷
· 2000年天津市初中毕业高中招生考试英语试题
· 2000年济南市中考英语试题
2000年北京市海淀区初中毕业、升学统一考试英语试卷
作者:  点击次数:1540
一.听力(共30分)
  (A)看图听句子,选择与图画内容意思相符的选项。(共5分,每小题1分)
  1.( )  2. ( )  3. ( )  4. ( )  5. ( )

  (B)听句子,选择恰当的答语。(共5分,每小题1分)
   ( )1. A. You’re welcome.     B. I think so.     C. How do you do?
  ( )2. A. I’m glad to see you.  B. Speaking, Please.   C. Certainly. Here you are.
  ( )3. A. Hold on,please.     B. Good morning.   C. No, thank you. I’m full.
  ( )4. A. It doesn’t matter.   B. See you later.    C. It’s kind of you.
  ( )5. A. The same to you.      B. It’s April 25.     C. That’s a good idea.
  (C)听对话和对话后的问题,选择正确答案。(共5分,每小题1分)
   ( )1. A It’s cloudy.   B. It’s rainy.   C.It’s fine.
  ( )2. A. She’s waiting for her sister.    B. She’s washing her shoes.   
      C. She’s writing a letter.
  ( )3. A At home.   B. In his office.   C. In a bookshop.
  ( )4. A. Twelve.   B. Thirteen.    C. In a bookshop.
  ( )5. A. She wanted to have some pictures of America.
     B. She gave the man a book with many pictures in it.
     C. She had a lot beautiful pictures to give the man.
  (D)听短文和短文后的问题,选择正确答案。(共5分,每小题1分)
   ( )1. A. In New York.   B. In London.   C. In Beijing
  ( )2. A. Sports.     B. Music.    C. English.
  ( )3. A. Lin Tao.     B. Jim.      C. Neither.
  ( )4. A. Hdidn’t do well in the maths exam.
     B. There was going to be a maths exam.
     C. Lin Tao wouldn’t help him during the exam.
  ( )5. A. Lin Tao is his classmate and sits next to him.
     B. Jim could answer the maths paper easily and quickly.
     C. Lin Tao helped him with his maths before the exam.
  (E)听短文,根据短文内容,书面回答问题。(可简略回答)(共10分,每小题2分)
   注:1. Steal [ sti:I]偷窃   2. take a photo 照相
   1.Did the Browns go to the Green Tree Park last Sunday?_____________________________
  2.What did Mrs. Brown hear when she began to take a photo?__________________________
  3.How many photos did she take before the police came?_____________________________
  4.Where did people see one of the photos the next day?______________________________
  5.What happened to the man in the end?___________________________________

  二.根据读音规则,判断下列各组单词中,哪一个单词划线部分的读音与其它三个划线部分的读音不同,请选出。(共5分,每小题1分)
   ( )1. A. hand     B. cake     C. map      D. bag
  ( )2. A. red     B. bed      C. me       D. let
  ( )3. A. bread    B. meat     C. tea      D. eat
  ( )4. A. car     B. far      C. warm     D. hard
  ( )5. A. go     B. dog      C. good     D. orange

  三.词汇(A、B两部分共10分,每小题1分)
  (A)选择与句中划线部分意思相同或相近的解释。
   ( )1. I hope you’ll have a good time at the party.
    A. enjoy yourself      B. study well      C. hurry up
  ( )2. Will you take care of Polly when we are away on holiday?
    A. wait for     B. look after       C. laugh at
  ( )3. Tere are a lot of apples on the trees.
    A. few     B. many       C. no
  ( )4. Mike went to the Great Wall with his parents.
    A. boy and girl     B. brother and sister     C. father and mother
  ( )5. I find it hard to learn English well.
    A. difficult     B.cheap     C. careful
  (B)用括号内所给单词的适当形式填空。
    6. How many __________________are there in your class?(girl)
    7. Where is Lucy? Lily is looking for __________________ (she)
    8. Li Ming is ______________________ than Chen Hua. (tall)
    9. October is the ______________________ month of the year. (ten)
    10. Which is the ______________________skirt of the three? (beautiful)

  四.选择填空(共20分,每小题1分)
  从下列各题所给的四个选项中,选择最佳答案。
   ( )1. It’s hot ____________summer in Beijing.
    A. by   B. on   C. at    D. in
  ( )2. I met Kate on ___________way home yesterday.
    A. my   B. me   C. his   D. him
  ( )3. Bruce, look at your dirty shoes. You’d better ____________them right now. 
    A. washed   B. washing   C. wash    D. to wash
  ( )4. “Whose bike is it ?” “It’s ____________”
    A. John   B. John’s   C. Johns’   D. Johns
  ( )5. “Can you sing the song in English?” “No,I _________”
    A. may not   B. mustn’t     C. needn’t   D. can’t
  ( )6. The doctor often tells him _____________ more exercise.
    A. to take    B. taking    C. taken    D. take
  ( )7. “What did you do last night?” “I did my homework and ______________TV.”
    A. watch    B. watched    C. will watch  D. am watching
  ( )8. The Whites _____________many places of interest since they came to China.
    A. have visited    B. will visit    C. visited    D. visit
  ( )9. I’m hungry. Please bring me some ______________.
    A. kites    B.desks   C. boxes    D. cakes
  ( )10. Most of the children enjoy _____________ computer games.
    A. play    B. playing   C. played    D.to play
  ( )11. This is Miss Gao. She _________your new teacher.
    A. be    B. am     C. is     D.are
  ( )12. He has two basketballs. One is new, ___________ is old.
    A. the other   B. other   C. the others   D. others
  ( )13. “ ____________ were you born?” “On May 12, 1985”.
    A. What    B. Which   C. When    D.where
  ( )14. “Can you ______________ Chinese, Mr Smith?” “Yes, but just a little.”
    A. talk    B. speak    C. tell    D. say
  ( )15. Which is smaller, the sun _____________the moon?
    A. so    B. but     C. or    D. and
  ( )16. Don’t forget to turn_____________TV before you go to bed.
    A. off   B. to    C. on   D. and
  ( )17. “She didn’t come to school yesterday, did she?”
      “______________”, though she was not feeling very well.”
     A. NO, she didn’t        B. Yes, she didn’t
    C. No, she did          D. Yes, she did
  ( )18. “I’m going to Hang Zhou for a holiday this weekend.”
      “____________, you are there, can you buy me some green tea?”
    A. Because    B. If    C. While   D. After
  ( )19. “When shall we meet again next week?”
      “______________ day is possible. It’s no problem with me.”
    A. Either     B. Neither   C.Every     D. Any
  ( )20. There is not enough _____________ in the corner to put the table.
    A. place     B. room    C. floor    D. ground

  五.根据汉语意思完成下列各句。每空只填一词。(共10分,每空1分)
   1.我们该去吃晚饭了。
    It’s time ________ us _________ have supper.
  2.这座楼房和那座楼房一样大。
    This building is as________ ________ that one.
  3.如果你不早起,上学就会迟到。
    _________ you don’t get up early, you’ll _______ late for school.
  4.王力跑得如此快,以致于我赶不上他。
    Wang Li ran ________ fast _______ I couldn’t catch up with him.
  5.昨天他直到做完作业才去睡觉。
    He did _________ go to bed _________ he finished his homework yesterday.

  六.补全对话(A、B两部分共15分,每空1分)
  (A)根据对话内容,在每个空白处填入一个适当的词,使对话完整,合乎情景。
   A:Hello, 954121
  B:Hello! Is (1) ____________ Tom?
  A:Yes, speaking.
  B:Tom, this is Jack. Fred is (2) ___________ in hospital
  A:Oh, I’m (3) __________ to hear that.
  B:I want to (4) ___________ him, Do you know the (5)________ to the North Street Hospital?
  A:Yes. You can take the No. 27 bus. Get (6) __________at the North Street. Then (7)________ along the road, take the first turning (8) __________ the right. Walk on and (9) _______ left. You’ll find (10) ________ in fornt you.
  B:Thank you very much.
  (B)根据对话内容,选择方框中适当的句子,使对话完整、通顺。
   Lin Tao:Hi, Sam! How are you today?
  (  ) Sam: 11 What about you?
  Lin Tao:I’m OK. Are you free tomorrow?
  (  ) Sam: 12
  Lin Tao:We’re going to have a swim.
  (  ) Sam: 13 Can I come?
  (  ) Sam: 14
  Lin Tao:We are going to meet outside the school gate, at two o'clock.
  (  ) Sam:OK. 15

A.Fine, thanks.   B. How much is it?   

C. Where are you going to meet?   D. Yes. Why?   E. Goodbye!   F. Good idea!


  七.阅读理解(共30分,每小题2分)
  阅读下面三篇短文,根据其内容从各题所给的四个选项中,选择最佳答案。

                                                (A)

  The students were having their chemistry(化学)class. Miss Li was telling the children what water was like. After that, she asked her students, “What'swater?" No one spoke for a few minutes. Miss Li asked again, "Why don't you answer my question?Didn't I tell you what water is like?"
  Just then a boy put up his hand and said,“Miss Li, you told us that water has no colour and no smell. But where to find such kind of water? The water in the river behind my house is always black and it has a bad smell。” Most of the children agreed with him.
  “I’m sorry, children.”said the teacher, “Our water is getting dirtier and dirtier. That’s a problem.”
   (  ) 1. The students were having their __________class.
     A. Eglih   B. Chinese   C.chemisty   D.maths
  (  )2.Miss Li was telling the chldren what __________ was like.
     A. water   B. air   C. earth   D. weather
  (  )3. A boy said, “The water in river behind my house is always __________”.
     A. white   B. black   C. clean   D. clear
  (  )4. Most of the children __________ the boy.
     A. agreed with   B. wrote to   C. heard from   D. sent for
  (  ) 5. The water in the river has colour and smell because it is getting _________
     A. more and more   B. less and less  C. cleaner and cleaner   D. dirtier and dirtier



                                                     (B)

  “Cool”is a word with many meanings. Its old meaning is used to express a temperature that is a little bit cold. As the world has changed, the word has had many different meanings.
  “Cool”can be used to express feelings of interest in almost anything.
  When you see a famous car in the street, maybe you will say, “It’s cool.”You may think, “He’s so cool,”when you see your favourite footballer.
  We all maximize(扩大)the meaning of “cool”. You can use it instead of many words such as “new”or“surprising”. Here’s an interesting story we can use to show the way the word is used. A teacher asked her students to write about the waterfall (瀑布) they had visited. On one student’s paper was just the one sentence, “It’s so cool. ” Maybe he thought it was the best way to show what he saw and felt.
  But the story also shows a scarcity(缺乏)of words. Without “cool”, some people have no words to show the same meaning. So it is quite important to keep some credibility (可信性). Can you think of many other words that make your life as colourful as the word “cool”? I can . And I think they are also very cool .
  (  ) 6. We know that the word“cool”has had ________________
     A. only one meaning      B. no meanings
     C. many different meanings   D. the same meaning
  (  ) 7. In the passage, the word “express”means “_____________”
     A. see   B. show   C. know    D. feel
  (  ) 8. If you are _____________ something, you may say, “It’s cool。”
     A. interested in   B. angry about     C. afraid of    D. unhappy with
  (  ) 9. The writer takes an example to show he is _____________ the way the word is used.
     A. pleased with  B. strange to    C. worried about   D. careful with
  (  ) 10. In the passage, the writer suggests(暗示) that the word“cool”__________
     A. can be used instead of many words    B. usually means something interesting
     C. can make your life colourful       D. may not be as cool as it seems



                                                      (C)

  A friend of mine named Paul received an expensive car from his brother as a Christmas present. On Christmas Eve when Paul came out of his office, a street uirchin was walking around the shining car. “Is this your car, Paul?”he asked.
  Paul answered, “Yes, my brother gave it to me for Christmas.” The boy was surprised. “You mean your brother gave it to you and it didn’t cost you nothing? Boy, I wish…”He hesitated.
  Of course Paul knew what he was going to wish for. He was going to wish he had a brother like that. But what the boy said surprised Paul greatly.
  “I wish,”the boy went on, “that I could be a brother like that.” Paul looked at the boy in surprise, then he said again, “Would you like to take a ride in my car?”
  “Oh yes, I’d love that.”
  After a short ride, the boy turned and with his eyes shining, said, “Paul, would you mind driving in front of my house?”
  Paul smiled a little. He thought he knew what the boy wanted. He wanted to show his neighbours that he could ride home in a big car. But Paul was wrong again. “Will you stop where those two steps are?” the boy asked.
  He ran up to the steps. Then in a short while Paul heard him coming back, but he was not coming fast. He was carrying his little crippled brother. He sat him down on the step and pointed to the car.
  “There she is, Buddy, just like I told you upstairs. His brother gave it to him for Christmas and it didn’t cost him a cent. And some day I’m going to give you one just like it …then you can see for youreslf all the nice things in the Christmas window that I’ve been trying to tell you about.”
  Paul got out and lifted the boy to the front seat of his car. The shining-eyed older brother climbed in beside him and the three of them began an unforgettable holiday ride.
  注:urchin顽童 hesitate犹豫 neighbour邻居 crippled残疾  cent 美分
  (  ) 11. The street urchin was very surprised when _______________
     A. Paul received an expensive car      B. Paul told him about the car
     C. he saw the shining car         D. he was walking around the car
  (  ) 12. From the story we can see the urchin _______________
     A. wished to give his brother a car
     B. wanted Paul’s brother to give him a car
     C. wished he could have a brother like Paul’s
     D. wished Paul could be a brother like that
  (  ) 13. The urchin asked Paul to stop his car in front of his house ____________
     A. to show his neighbours the big car
     B. to show he had a rich friend
     C. to let his brother ride in the car
     D. to tell his brother about his wish
  (  ) 14. We can infer(推断) from the story that___________
     A. Paul couldn’t understand the urchin
     B. the urchin had a deep love for his brother
     C. the urchin wished to have a rich b rother
     D. the urchin’s wish came true in the end
  (  ) 15. The best name of the story is____________
     A. A Christmas Present      B. A Street Urchin
     C. A Brother Like That      D. An Unforgettable Holiday Ride

  八.完形填空(共20分,每小题1分)
  通读下面两篇短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中,选择最佳答案。

                                                 (A)


  Miss Zhao is one of the most popular teachers in the school. Yesterday she came into the 1 with a big smile on her face. She asid to her 2 that she was 3 to see they did well in the sports meeting. But 4 was not pleased to see the classroom last Saturday not as 5 as usual. She hoped they would chean the classroom every day.
  Wei Hua was on 6 yesterday. She said everyone was at  7  except Lin Tao. Then she told Miss Zhao about their 8 to the Great Wall last Sunday. Luckily the weather was  9  . The played games and had a picnic there. After Wei Hua 10 her talk, Miss Zhao began her lesson.
  (  ) 1. A. shop    B. classroom   C. park    D. office
  (  ) 2. A. students   B. teachers    C. workers  D. doctors
  (  ) 3. A. angry    B. sorry      C. glad     D. sad
  (  ) 4. A. she     B. I        C. we     D. he
  (  ) 5. A. dark    B. old      C. large     D. clean
  (  ) 6. A time     B. duty     C.foot      D. top
  (  ) 7. A. home    B. noon     C. night     D. school
  (  ) 8. A. visit    B. music    C. clock     D. football
  (  ) 9. A. bad     B. fine     C. rainy     D. windy
  (  ) 10. A started   B. had     C. finished    D. gave



                                            (B)


  It’s never easy to admit(承认)you are in the wrong. We all 11 to know the art of apology(道歉). Think how often you’ve done wrong. Then count how many 12 you’ve expressed clearly you were 13 . You can’t go to bed with an easy mind if you do 14 about it.
  A doctor friedn, Mr Lieb, told me about a man who came to him with different kinds of signs: headaches, heart trouble and insomnia(失眠症). 15 some careful exams, Mr Lieb found nothing wrong with him and said, “If you don’t tell me what’s 16 you, I can’t help you”.
  The man admitted he was cheating(骗取) his brother of his inheritance(遗产). Then and there the clever doctor 17 the man write to his brother and 18 his money. As soon as the letter was put into the post box, the man suddenly cried.“Thank you ,” he said to he docotor,“I think I’ve got well.”
  An apology can not only save a broken relationship(关系), but also make it 19 . If you can think of someone who should be 20 an apology from you, do something about in right now.
  (  ) 11. A decide     B. have     C. need    D. try
  (  ) 12. A. mistakes   B. people     C.ways    D. times
  (  ) 13. A. sorry     B. weak      C. sad     D. wrong
  (  ) 14. A. something   B. anything     C. nothing    D. everything
  (  ) 15. A. Before     B. After      C. Till     D. Since
  (  ) 16. A. hurting    B. changing    C. touching   D. worrying
  (  ) 17. A. made     B. helped    C. let      D. saw
  (  ) 18. A. gave     B. kept      C. returned    D. paid
  (  ) 19. A. newer     B. worse     C. harder    D. stronger
  (  ) 20. A. received    B. given     C. known    D. forgotten

  九.根据中文设置的情景和英文提示词语,写出语法正确,意思连贯的句子。所给的英文提示词语必须都用上。(共10分)
  上星期日,我们乘车去西山植树。一些学生种树,其他学生……
   1. It, fine, last Sunday
  2. we, go, West Hill, by bus
  3. some, plant trees, other, carry water
  4. because, we, work hard, tired, happy
  5. all, know, stop… form, blow, and, city, make, beautiful
  _____________________________________________________________________________
  _____________________________________________________________________________
  _____________________________________________________________________________
  _____________________________________________________________________________
  _____________________________________________________________________________

 答案及评分标准

  一.听力部分(共30分,A_D每小题1分,E每小题2分)
   (A)1. B   2. A   3. B   4. C   5. C
  (B)1. A   2. C   3. C   4. A   5. B
  (C)1. C   2. A   3. B   4. B   5. B
  (D)1. C   2. A   3. A   4. B   5. C
  (E)1. Yes. (Yes, they did.)
     2. A cry for help. (Help!)
     3. Three photos. (Three.)
     4. In the newspaper.
     5. The police caught him in his house. (He was caught by the police.)

  二.读音规则(共5分,每小题1分)
  1. B   2. C   3. A   4. C   5. D

  三.词汇(共10分,每小题1分)
   (A)1. A   2. B   3. B   4. C   5. C
  (B)6. girls  7. her  8. taller  9. tenth  10. most beautiful

  四.选择填空(共20分,每小题1分)
   1. D   2. A   3. C   4. B   5. D
  6. A   7. B   8. A   9. D   10. B
  11. C  12. A   13. C  14. B   15. C
  16. A  17. D   18. C  19. D   20. B
  五.完成句子(共10分,每空1分)
   1. for, to   2. big, as   3. If, be   4. so, that   5. not, until
  六.补全对话(共15分,每空1分)
   (A) 1. that  2. ill (sick) 3. sorry  4. see (visit) 5. way 
     6. off  7. go(walk) 8. on   9. turn     10. it
  (B) 11. A   12. D    13. F   14. C    15. E
  七.阅读理解(共30分,每小题2分)
   (A)1. C   2. A   3. B   4. C   5. D
  (B)6. C   7. B   8. A   9. C   10. D
  (C)11. B   12. A  13. D   14. B  15. C
  八.完形填空(共20分,每小题1分)
   (A) 1. B   2. A   3. C   4. A   5. D
      6. B   7. D   8. A   9. B   10. C
  (B)11. C   12. D   13. C   14. C   15. B
     16. D   17. A   18. C   19. D   20. B
  九.书面表达(共10分)
  It was fine last Sunday. We went to West Hill by bus. Some students planted trees, others carried water. Because we worked hard, we were tired, but we felt happy. We all know trees can stop the wind from blowing the sand towards the city, and they can make the city beautiful.

  评分标准补充说明
  一.第一题听力(E):大小写错误,拼写错误或语法错误,每四处扣1分。
  二.第三题(B)、第五题、第六题(A):拼写错误或语法错误不得分。
  三.第九题:
  1.大小写错误、拼写错误和标点符号错误,每四处扣1分。
  2.语法错误或句子结构错误扣1分。
  3.自添词、句,但句子结构正确,表达清楚,不扣分。


下一篇 上一篇

版权所有 OK英语学习网(www.okeyen.com) ©2006-2007
网站信箱: wanggangokeyen.com