主页 | 英语软件 | flash学英语 | 趣味英语 | 英语杂谈语法 | 听力 | 阅读 | 试题精选 | 联系我们 | 留言簿 |
□ 当前页面:首页试题精选初中试题
相 关 内 容
· 2006中考英语词汇专项复习单词填空
· 2006中考英语作文面面观-说明文
· 中考英语精选真题讲解
· 2002年台湾第一次国民中学学生基本学力测验英语科试题
· 2001年台湾第二次国民中学学生基本学力测试英语科试题
· 2000年北京市海淀区初中毕业、升学统一考试英语试卷
· 2000年北京市石景山区初中升学统一考试英语试卷
· 2000年北京市西城区初中毕业、升学统一考试英语试卷
· 2000年天津市初中毕业高中招生考试英语试题
2001年台湾第二次国民中学学生基本学力测试英语科试题
作者:  点击次数:1557
第一部分:下列各题(题号1~20),请依文意选出一个正确或最佳的答案。
01.It was a(n)______game! Our class won, 56- 55. We sang happily after the game was over.
    (A) exciting  (B) dangerous
    (C) fashionable  (D) embarrassing
02.Withemails and telephones,______has become easier, and the world is getting smaller.
    (A) experience  (B) difference
    (C) communication (D) software
03.It is not safe to swim in the sea, so Susansmother asked her to______it.
    (A) invite  (B) draw
    (C) avoid  (D) join
04.March is the third month of the year. It comes______February and April.
    (A) about  (B) before
    (C) during  (D) between
05.The______today was very different from the one we had before; the teacher asked us to draw pictures as the answers.
    (A) exam  (B) color
    (C) dessert  (D) housework
06.She didn't finish her work today because she worked too______.
    (A) quietly  (B) clearly
    (C) slowly  (D) politely
07.When the floor is dirty, my brother is always the first one to______it.
    (A) finish    (B) solve
    (C) change  (D) mop
08.Soccer is a kind of______sport. That means you cannot play it by yourself.
    (A) team    (B) popular
    (C) funny  (D) boring
09.The idea of this great movie comes from which has already been read______and loved by many people.
    (A) a brand  (B) a novel
    (C) an answer  (D) an experience
10.Tom: Jack, put the letter in the______and send it to Mr. Wu, please.Jack: Sure.
    (A) closet  (B) envelope
    (C) tunnel  (D) corner
11.Melissa: I hate summer. It usually rains______in the afternoon.
    William: But the rain stops in a short time and then everyone feels cooler.
    (A) heavily  (B) carefully
    (C) actively  (D) clearly
12.Carl: Did you______that Amys been a little too quiet these days?
    Ray: Yes. She didnt even say a word this morning.
    (A) imagine  (B) notice
    (C) examine  (D) review
13.Michael: Mom, I got the best grade on the English test today.
    Mrs. Lee: Good job, son. I'm ______of you.
    (A) sure  (B) sick
    (C) afraid  (D) proud
14.Lucy and her boyfriend, Daniel, came to Taiwan ______July 10, 1999.
    (A) at  (B) in
    (C) with  (D) on
15.Nana and Fred are good friends, and ______ are baseball fans.
    (A) all of them  (B) both of them
    (C) some of them (D) one of them
16.Betty ______fake watches when the police came.
    (A) sells  (B) is selling
    (C) was selling  (D) has sold
17.Christine: Dad, Im hungry. Do we have anything to eat?
    Mr. Chen: You can have some bread I ______  from the supermarket. Its on the table.
    (A) am buying  (B) to buy
    (C) bought  (D) will buy
18.(In the teachers office)
    Miss Huang: Sue,______students in the classroom?
    Miss Cheng: I don't think so. School's over.
    Miss Huang: But  I  hear  people  talking over there.
    (A) are they  (B) do they
    (C) is there  (D) are there
19.Robert: Where are the boys playing?
      Barbie:______.
    (A) After school. (B) Under the tree.
    (C) On Sunday. (D) To the park.
20.Philip: Is that red car Miss Brown's?
    Walter: Yes, it's______. Beautiful, isn't it?
    (A) hers    (B) his
    (C) ours  (D) theirs
第二部分:下列十一个题组,共有25题(题号21~45),请依据所附资料(图、表或选文),选出一个正确或最佳的答案。
(21~23)

    Should Taiwan have the fourth unclear power plant? People talk a lot about  this issue these days. Some people21______  the idea because they think nuclear power is the best way to produce enough electricity for people in Taiwan. But some 22 ______  .They are worried that Taiwan will become a very dangerous place if any problem happens in the future.
    It is impossible to make everyone think the same way, but    23______:everyone hates the idea of having a nuclear power plant near their houses. No one thinks it is safe to live near a nuclear power plant.
        clear power plan 核电厂
        issue     议题
        electricity   电力

21.  (A) forget
    (B) give up
    (C) criticize
    (D) welcome
22.  (A) think differently about the issue
    (B) have never heard about the issue
    (C) hope to live a more convenient life
    (D) decide to build a new nuclear power plant
23.  (A) one thing is illegal
    (B) there will not be so much air pollution
    (C) people have the same idea about one thing
    (D) it takes a long time to build a nuclear powerplant
(24~25)
    Every day I go to many places and meet different people. Some of them are nice and polite. They say “Please" and “Thank you" to me. Some tell me about their family and jobs. I have made several friends and learned a lot from these people.
    But I am not always so lucky. Some people leave their garbage after they eat and drink in my car. Some people are noisy, so I cannot concentrate. Some people are “back-seat drivers." They never stop telling me “Turn right!" “Turn left!" “Stop!"
“Drive faster!" Sometimes more than four people want to get into my car at a time, but it is illegal!
leave 留 下
noisy 吵杂的
24.What is most likely the writer's job?
    (A) A businessman.
    (B) An office clerk.
    (C) A street vendor.
    (D) A taxi driver.
25.Why does the writer enjoy her/his job?
    (A) She/He likes to meet people.
    (B) There are a lot of back-seat drivers.
    (C) She/He can eat and drink in her/his car.
    (D) People help take away garbage.
(26~27)
    Linda bought a book about Europe. Read the contents of the book and answer the questions.

  Contents
  Unit One
  The Countries in Europe……………1
  Unit Two
  The Weather in Europe……………15
  Unit Three
  The Food in Europe……………… 23
  Unit Four
  The Traffic in Europe …………… 40
  Unit Five
  Sprot in Europe……………………51
  Unit Six
  Beauliful Parks in Europe…………58

contents 内容;目录
        unit   单元;章节

26.Linda will take a trip to Europe this summer. She wants to visit many places, so she needs to study the subway system in Europe. Which unit is the most useful for her?
    (A) Unit Two.  (B) Unit Three.
    (C) Unit Four.  (D) Unit Five.
27.People all over the world enjoy playing different ball games. For example, the Japanese like to play baseball, and the Americans like to play basketball. Linda wants to know more about the ball games in Europe. Which unit should she read?
    (A) Unit Six.  (B) Unit Five.
    (C) Unit Four.  (D) Unit Three.
(28~29)
Helen: Here, Frank, this is the schedule for this semester.
Frank: Thanks, Helen. Anything new?
Helen: Yeah. Were going to study Latin this year.
Frank: Latin? Isnt a dead language? Why should we learn a language that is not spoken anymore?
Helen: Well, we should. Many important books are written in Latin.
Frank: And who's going to teach it?
Helen: Mrs. Filch.
Frank: What? That old witch? Well...Yeah...she is the BEST teacher for a DEAD language.
Helen: Don't be so mean, Frank. Its going to be interesting.
Frank: You know Mrs. Filch hates me. If I have  to take  her class, I'm dead!
        schedule 功课表
        witch        巫 婆
        mean  坏心肠的

28.What does Frank think of their new language class?
    (A) He thinks it is not easy to learn a dead language well.
    (B) He thinks Latin is useful, and studying it will be interesting.
    (C) He enjoys Mrs. Filchs classes and thinks she is the best Latin teacher at school.
    (D) He does not like the idea of learning a dead language, and he is afraid of Mrs. Filch.
29.Why does Helen think it is a good idea to study Latin?
    (A) Because it is a language that no one else knows.
    (B) Because many important books are written in Latin.
    (C) Because students have to learn it to know witches better.
    (D) Because Mrs. Filch is the most famous Latin teacher at school.
(30~31)
    Here are the timetable and the price list of Shilla Theater. Look at them and answer the questions.



          timetable    时刻表
      price  list  价格表

30.School is over at 5:00 in the afternoon from Monday to Friday. Which of the following movies can students go to after school?                           
    (A) The Dead End.
    (B) Tina.
    (C) Life Is Wonderful.
    (D) The Singing Bird.
31.John is ten years old. If Johns parents take him with them to a movie on Saturday, how much do they have to pay?
    (A) NT  350.  (B) NT  400.
    (C) NT  500.  (D) NT  650.
(32~34)

Tony: What birthday present did you buy for Grandmother?
Mary: A cell phone.
Tony: A cell phone? Why? She already has one, doesn't she?
Mary: Yes, she does. But I think that one is oldfashioned. What did you buy for her?
Tony: I bought a dancing machine.
Mary: A dancing machine! Its not cheap.
Tony: Its very expensive, of course, but I asked Mom and Dad for help. Its a great present because all of us can enjoy it together!oldfashioned 过时的
32.What is the relationship between Tony and Mary?
    (A) Friends.
    (B) Cousins.
    (C) Classmates.
    (D) Brother and sister.
33.Why did Mary buy a new cell phone for her grandmother?
      (A) Because she broke her grandmothers cell phone.
      (B) Because her grandmother does not like the old cell phone.
      (C) Because her grandmother has given Tony the old cell phone.
      (D) Because she wants to give her grandmother a fashionable cell phone.
34.Why does Tony think the dancing machine is a great present?
    (A) Because it is not expensive.
    (B) Because his parents paid for it.
    (C) Because all the family can use it.
    (D) Because Grandmother has wanted it for a long time.
(35~36)
    The table tells us about the climates of four cities. Look at it and answer the questions.

          table     表格
          climate 气候

35.In which of the following months is Marami the coldest?
      (A) October.                     
      (B) July.
      (C) April.
      (D) January.
36.Joseph hates cold and rainy days. If he wants to take a trip in January, which city would be the best for him?
      (A) Portage.
      (B) Wankoo.
      (C) Marami.
      (D) Alberto.
(37~38)
    Playing computer games is fun. It has become very popular. Young people like to do it in their free time. Here are some important things you have to know when you play computer games.
    First, you should learn English well. If your English is good enough, you can understand the computer games more clearly. Then you will play the games better than your friends.
    Second, you should not buy illegal software. The fake copies are much cheaper, but they will easily hurt your computers.
    Third, you should not spend too much time playing the games. That will make your eyes become weaker. Take a 10-minute rest after you play 50 minutes every time.
    Follow these things and you can be a happy computer game player.
      understand  了解
      rest     休息
37.According to the reading, how can you become a good computer game player?
    (A) Buy a lot of software.
    (B) Follow the game rules.
    (C) Spend a long time playing computer games.
    (D) Learn English to understand the games better.
38.What is the best title for the reading?

    (A) The Most Popular Computer Games.
    (B) News About Illegal Computer Game Software.
    (C) Tips for Playing Computer Games Well and Safely.
    (D) Ways to Find Cheap and Fashionable  Computer Games.
(39~40)
    Read Sarahs diary and answer the questions.



              dirary     日记
          nun 尼姑;修女
39.How many people are there in Sarahs family?
    (A) Five.  (B) Six.
    (C) Seven.  (D) Eight.
40.Why did Sarahs father give her the book as a birthday present?
    (A) He wanted her to help people.
    (B) He wanted her to study harder.
    (C) He wanted her to learn to draw pictures.
    (D) He wanted her to make friends with Chang      Yen.
(41~42)
    Bruce found a note on his desk after he went back to his office.
To:    Bruce Carter                                 
From: Your wife                                   
Time: 3:30 pm, Jan.11th                       
Message:
1.Your son is much better, but he still has to stay in the hopsital                                     
2.Don't forget to prepare dinner for the dog and take out the garbage.                             
3.Put jady to bed at 10:00 pm.                 
                                                         
4.                                                     
                                                         
Call back:      Yes    No
*This note is written by:  Jerry

41.According to the note, what should Mr. Carter do this evening?
    (A) Call Mrs. Carter.
    (B) Give the dog food.
    (C) Stay in the hospital.
    (D) Take Judy out for dinner.
42.What can we infer from the note?
    (A) Jerry is Mr. Carter's son.
    (B) Mr. Carter was very sick in the hospital.
    (C) Mr. Carter was out when Mrs. Carrer called.
    (D) Mr. Carter should go to bed before 10:00 pm.
(43~45)
    Pearl, Joyce, and Steven are students in summer school. Mr. Green, Miss Chen, and Miss White are their teachers. Look at the poster of their summer school and answer the questions.
sunshine 阳光
43.Mr. Green: Hi, Pearl. Its time to go to the gym. What do you want to do during the free time?
      Pearl: Well, Im not going to play any  ball  games. My finger got hurt last time I played softball.
    According to the poster, what can Pearl do in the free time?
    (A) Go dancing.    (B) Play softball.
    (C) Go swimming.  (D) Play computer games.
44.Miss Chen: Do you want to tell your friends what's happening in summer  school?
      Joyce: Now? But theres no telephone here.
    Miss Chen: You can send them e-mails. Here, Ill show you.
    According to the poster, where are Miss Chen and Joyce?
    (A) At the beach.  (B) In the gym.
    (C) In Room 101.  (D) In the theater.
45.Miss White: Look at the beautiful sea! Steven, come here! Give me your hand.
      Steven: No, I'm afraid of water.
    Miss White: Dont worry. Ill be with you all the time. The beach is safe and clean. You'll feel comfortable in the cool  water.
    According to the poster, when does this dialogue happen?
    (A) During the free time.
    (B) During the bath time.
    (C) In the swimming class.
    (D) In the bird watching class.

2001年台湾第二次国民中学学生基本
学力测试英语科试题参考答案

1.A    2.C  3.C    4.D    5.A    6.C    7.D 
8.A  9.B  10.B  11.A  12.B  13.D  14.D  15.B  16.C  17.C  18.D  19.B  20.A  21.D  22.A  23.C  24.D  25.A  26.C  27.B  28.D  29.B  30.A  31.D  32.D  33.D  34.C  35.B  36.C  37.D  38.C  39.A  40.A  41.B  42.C  43.A  44.C  45.C


下一篇 上一篇

版权所有 OK英语学习网(www.okeyen.com) ©2006-2007
网站信箱: wanggangokeyen.com