主页 | 英语软件 | flash学英语 | 趣味英语 | 英语杂谈语法 | 听力 | 阅读 | 试题精选 | 联系我们 | 留言簿 |
□ 当前页面:首页试题精选初中试题
相 关 内 容
· 2006中考英语作文-记叙文
· 2006中考英语词汇专项复习单词填空
· 2006中考英语作文面面观-说明文
· 中考英语精选真题讲解
· 2002年台湾第一次国民中学学生基本学力测验英语科试题
· 2001年台湾第二次国民中学学生基本学力测试英语科试题
· 2000年北京市海淀区初中毕业、升学统一考试英语试卷
· 2000年北京市石景山区初中升学统一考试英语试卷
· 2000年北京市西城区初中毕业、升学统一考试英语试卷
2002年台湾第一次国民中学学生基本学力测验英语科试题
作者:  点击次数:1551
第一部分:下列各题(题号1— 15),请依文意选出一个正确最佳的答案。
1.It was very hot when we got to Kenting National  Park,______we still had a good time there.
A.or    B.so    C.but    D.because
2.My husband______send me flowers every week before we got married. But now he never dows.
A.should    B.used to  C.was going to  D.was afraid to
3.Angela: Do you know Oscar?
   George: Of course. I know him very ______.
A.often    B.little    C.young    D.well
4.Eva: What's your ideal mate like?
  Ada: Well, I want a husband who______  well. I enjoy eating, but I hate kitchens.
A.cook    B.cooks 
C.cooking    D.to cook
5.Simon:Why ______Jerry and Lisa play cards with us?
   Henry:Because they want to go to the movies.
A.don't    B.isn't    C.aren't    D.doesn't

6.Suan: Oh, no! The door and the window______!
   Victor: Who could have done this?
   Suan: Go in quickly and see if we've lost anything.
A.are breaking  B.have broken 
C.were broken  D.will break
7.Bruce: When did Roger change his job?
   Laura: He hasnt changed his job. He still works in the same computer store.
   Bruce: But I saw him ______ watches on the street cornet.
A.sold  B.to sell  C.have sold  D.selling
8.I live______ my office, so I walk to work every morning.
A.along  B.between  C.near    D.our of
9.Victoria's little daughter has beautiful big eyes.
   Everyone says she is just like a pretty______ .
A.ball    B.doll    C.pair    D.poster
10.Mark: I've got a lot of exercise these days, but still can't lose weight.
    Doris:Exercise is not enough. You should also  ______. Eating the right foods is very important for weight control.
A.quit eating 
B.start an exercise class 
C.take some medicine 
D.go on a diet
11.Louise: How does the dress look on me?
    Debbie: Well, not bad, but it's a little too long.
    Why don't you______one in a smaller size?
A.build    B.see    C.use    D.try
12.Nana: Come on, let's have dinner together.
    Alice: But I'm not______yet. I think I'll eat later.
A.thin    B.fine    C.hungry    D.bored
13.Fred:Thats a great song! Who______it?
    Jean:Arnie did. He's my favorite singer.
A.sang    B.heard    C.drew    D.reached
14.Jason: Whens your ______?
    Lydia: At two oclock.
    Jason: Then you have to hurry! It's one-thirty already. It takes about 25 minutes to get to the station!
A.train    B.flight 
C.lunch time  D.new semester
15.Mrs. Kao: Raymond, there was a phone call for  you.
    Raymond: Oh? Who was it?
    Mrs. Kao: I don't know, but it was a girl's______.
A.wish  B.voice  C.answer  D.number
第二部分:下列十一个题组,共有30题(题号16-45),请依据所附选文或图表资料,选出一个正确或最佳的答案。
(16-18)
  Ted sat next to me when we were in elementary school. He had serious porblems in communitcating with people. One always had to guess what he was saying. Besides, most of my classmates did not like to be with him because his hands and shirts were always dirty. I 16______  let hime know the importance of being clean by telling him several times a day to wash his hands. But he just could not understand.
  One day, our teacher Miss Hsieh walked up to Ted. Without saying anything, she took Ted to the washroom. Slowly, Miss Hsieh washed his hands and told him that the should keep himself clean. She17______  that every day for one month. Finally, Ted understood.
  Miss Hesieh's love has given me a good example to follow when I  18______my job. I always remember to teach my students by showing them the right ways to do things. And most important of all, I always remember to give them more time to learn and to grow up.

        guess      猜测 washroom  清洗室finally   终于

16.A.tried to  B.am trying to C.have tried to  D.will try to
17.A.did    B.was doing C.has done  D.was going to do
18.A.did    B.am doing C.have done  D.am going to do
(19-22)
  Weight-trainning has become very popular all over the world in the past few years. Many years ago, weight-training classes were usually for men only, but today19______  .Weight-training is now a fashionable sport for people who are interested in becoming stronger and healthier. Books and videos about weight-training 20______  . Any sports fan can get copies of them easily.
  Before you start a weight-training class, you should remember two important things: first, you have to wear the right size clothes. It's impossible for you to enjoy weight-training if you clothes are too big or too small.21______  ,never show off, even to yourself. Start with a weight that is not too heavy for you. Showing off is the easiest way to get hurt. Remember, you want to be stronger and healthier. You dont want to 22______  after your weight-training class.
    weighttraining  重量训练
    copy    一本;一份
    clothes    衣服

19. A.many women can also be seen in these classes
    B.both men and women have given up the sport
    C.only married women spend their time on the sport
    D.more and more men are attending weight training classes
20. A.do not sell well in big cities
    B.sell like cold drinks on a hot summer day
    C.are sold only to people older than eighteen
    D.can be found only in those bookstores next to a gym.
21.A.So  B.In fact C.After all  D.Second
22. A.gain weight 
    B.become dangerous
    C.be proud of yourself
    D.be taken to the hospital
(23-24)
John got a letter from his girlfriend, Mary.

Dear John.
  I hate to write this letter, but I think its time for us to say goodbye. I have a new boyfriend. My love for you has died. In fact, I'm going to get married next week. With this letter I give your pictures back to you. Would you also send back mine?

Mary



  After John finished reading this letter, he was sad and angry. He then collected pictures of his sisters, cousins, and some friends, He put these pictures in an envelope with a letter in it.

Dear Mary.
  Im sorry, but I have too many girlfrieds. I dont remember which pictures are yours, so I send you all these. Please find yours yourself.


John


23.What does Mary tell John in her letter?
A.She wants a picture of John.
B.She does not love John anymore.
C.She wants John to write her a letter.
D.She decides not to get married with her new boyfirend.
24.Why does John send Mary the pictures of his sisters and cousins?
A.He wants Mary to feel bad too.
B.He wants Mary to know them.
C.He wants Mary to collect their pictures.
D.He wants Mary to find boyfriends for them.
(25-26)
Any: Sandy, look! I've got a driver's license.
Sandy: You do? That's great! Are you going to buy a car?
Amy: Joe has ordered one for me. An AUX
Sandy: Wow! That's a luxurious car! You've got a good husband. I've heard that its really fashionable now to drive a blue AUX
Amy: But mine is  beige.
Sandy: Beige is beautiful too, but it's hard to keep clean, isn't it?
Amy: Dont worry. I'll have Joe wash the car every  day!

    driver's license 驾  照
    luxurious      豪华的

25.What is “beige”?
A.A car.  B.A color.
C.A car brand. D.A drivers license.
26.Who will keep Amy's new car clean?
A.Sandy.  B.Sandys husband.
C.Amy herself. D.Amys husband.
(29-31 )
Arnold: Hey, Julie, what's in yur hand?
  Julie: A book about dinosaurs. My son is a big  fan of Brachiosaurus.
Arnold: Brachi...what?
  Julie: Brachiousaurus. B-R-A-C-H-I-O-S-A-U-R-U-S
Arnold: Wow, it must be a BIG animal.
  Julie: It is. Its the biggest dionosaur.
Arnold: Then, what does the smallest dinosaur look like?
  Julie: Here! The Compsognathus is the smallest in the dinosaur world. Its about the size of a chicken?
Arnold: Well, I'm starting to feel interested in these animals. How many kinds of dinosaurs are there?
  Julie: Oh, there are so many kinds of them. For example, the Tyrannosaurus rex is very terrible because it eats other dinosaurs. And the Pterodactylus can fly like a bird? Some people say its not a dinosaur, but it's  my favorite.
Arnold: Ha! It looks very funny. What would the world look like with so many interesting dinosaurs?
  Julie: Interesting? You should feel lucky that they can be seen only in the museum, not on the streets!
      dinosaur  恐龙
      fly          飞

29.What is the biggest dinosaur in the world?
A.Brachiosaurus.  B.Compsognathus. 
C.Pterodactylus.    D.Tyrannosaurus rex.
30.What is true about Arnold?
A.His son is a dinosaure fan.
B.He sells books about dinosaurs.
C.He is interested in knowing more kinds of
    dinosaurs.
D.He invites Julie to go to a dinosaur museum
    with him.
31.What might the Pterodactylus look like?
A.            B.   

  

  C.              D.




(32-33)
Read the poster and answer the questions.
A Nice Day in Garden Town



    There are two bicycle rental shops on Second Street. One is at Blus Square, and the other is next to the Bus Station. The bike routes are beautiful roads. Along the routes, you can find the most famous plces of the town. For example, you can see many street artists at Blus Square; you can stop to do some shopping in Queen Market or QAC Department Store; or you can enjoy the fresh air in Sunny Park or by the Yank River.

        rental  出租          route 路线      artist 艺术家
32.What does the poster want people to do?
A.To enjoy the town by bike.
B.To build a beautiful bike route.
C.To work in Garden Town as an artist.
D.To follow the traffic rules to avoid accidents.
33.After a nice afternoon tea in Sunny Park, Howard wants to take the bicycle back to Long Leg. What is the shortest route for him?
A.Go along Fifth Street, and turn left at QAC cornet.
B.Go along First Street, and turn right at Blue Square.
C.Go along River Road, and turn left on Second Street.
D.Go along Spring Road for three blocks, and turn right on Fifth Street.
(34-36)
Here is an examination notice Mrs. Dickson gave to her students last week. Read it and answer the questions.

To the students of Class 3A
1.Examinations start on June 22 and end on June 23.
2.The time for each of the subject is:
English    June 22    9:30 A.M.- 10:30 A.M.
Math      June 22  11:00 A.M.- 12:00 P.M.
History    June 22    2:30 P.M.-  3:30 P.M.
PE          June 23    8:00 A.M. - 10:00 A.M.
Music      June 23    1:00 P.M. -  3:00 P.M.
3.For the PE test, go to the gym. For the music test, go to the Piano Room. All else are wirtten tests. They will be held in classroom 3A.
4.No student can enter the examination room more than 15 minutes after the exam starts.
5.No food or drink during ANY test.
6.No dictionaries during the English exam.
7.Wear pants and sports shoes for the PE exam.
*If you have questions, go to the Teachers Office before the tests.notice 公告    held (原形为 hold)举行
34.Who could not take the English exam?
A.Nancy. She wore her sports shoes on June 22.
B.Richard. He did not have breakfast before the exam.
C.Wendy. She forgot to take an English dictionary with her.
D.Tony. He went to school at 9:50 on the morning of June 22.
35.Where was Class 3A at 8:30 A.M., June 23?
A.In the gym.  B.In Their classroom.
C.In the Poano Room.
D.At the TeachersOffice.
36.When were the written tests held?
A.Only on the morning of June 22.
B.Only on the morning of June 23.
C.On the morning and afternoon of June 22.
D.On the morning and afternoon of June 23.
(37-39)

Dear Bill,                October 12
Long time to see!
I just came back to Taipei from Europe. 20 hours on the plane really made me tired.
I knew about Typhoon Melissa from Europe. 20 hours on the plane really made metired.
I knew about Typhoon Melissa from the TV news. On TV, I saw many houses in Kaohsiung were damaged. Are you O.K. down there?
The weather in the mountains of Europe was very different from the weather in Taiwan. It was just early October, but it started to snow in the plces I stayed.
Still, my trip to Europe was great fun. Before I want, I was worried about the language. I cant speak German or French. But I was surprised to find that English was still useful there! I spoke to people without any problem, and I even made some new friends on the train!
Perhaps I will go to Spain next summer. Will you join me?
      Your friend,
      Alex

      damage 毁损
      snow   下雪
37.Where does Bill live?
A.In Spain.    B.In Taipei. 
C.In Germany.  D.In Kaohsiung.
38.What was the weather like in the mountains when Alex was there?
A.It rained a lot.
B.It changed a lot.
C.It was winter already.
D.There was a terrible typhoon.
39.What is true about Alexs experience in Europe?
A.He was always worried about the weather.
B.He enjoyed it and would like to go there again.
C.He was invited to the homes of his new foreign friends.
D.He learned some English from a language school there.
(40-42)
Reading is an activity people enjoy a lot in their free time. Some like reading newspapers, and others enjoy novels or comic books. I like reading about the lives of great poeple. This always gives me a lot of ideas on how to make my own life better.
Great people are remembered not because they were handsome or beautiful, but because they did not give up when their lives were difficult. They used every opportunity to change their lives and make the world better.
One good example is Orville and Wilbur Wright, the two brothers who invented the airplane. The plane has made the world into a small village. Hard work, not good luck, is the reason why the Wright Brothers could invent this convenient machine and become remarkable people. Today we wtil remember them when we see planes in the sky.
When I feel sad, stories of great people always help me feel better. This is why I enjoy reading about great peopleslives.

40.What does“This”mean in the first paragraph?
A.Being a great person.
B.Living in a special way.
C.Reading about the lives of great people.
D.Reading newspapers, novels, or comic books.
41.Which book might the writer be most interested in?
A.How to Build a Strong Plane
B.Ten books That have Made Our World Better
C.Use Every Opportunity to Read in Your Free Time
D.Michael Jordan: The Man Who Changed Basketball History
42.What does “remarkable”mean in the third paragraph?
A.Nice and polite.
B.Tall and handsome.
C.Special and famous.
D.Lucky and interesting.
(43-45)
Karen Finley was born in the U.S. in 1956. When she was only forteen, she became interested in performing. She graduated from a performing arts school in 1981 and then began to perform in theaters. In her performances, she showed people some of the problems in the orld.
Karent The Constant State of Desire was first performed The Kitchen in New York City in 1986. In this performance she wanted people to notice some of the difficult experienced women have because of men. It soon because controversial. Many people did not feel comfortable with the performance. They thought that Karen hated men to much and was out of control. She was strongly criticized by the newspapers. But some other people thought differently and spoke for her. They said that they felt the experiences Karen showed in this performance were true to life.
Karen hoped that people would think about the sad stories that happen every day. She believed people would understand her and learn some lessons if they could “read”her performances more carefully.
    perform, performance 表演
    controversial   备受争议的
43.According to the reading, what might “The Kitchen”be?
A.A theater.
B.A restaurant.
C.A newspaper.
D.A performance.
44.According to the reading, why would The Constant State of Desire be controversial?
A.It seriously criticized men.
B.Karen was not well prepared.
C.The women who performed with Karen were our of control.
D.Karen said something bad about newspapers during the performance.
45.What did Karen Finley want to do by performing?
A.To make more friends.
B.To become a superstar.
C.To show people her ideas.
D.To make money for poor women.
2002年台湾第一次国民中学学生基本学力测验英语科试题
参考答案
1.C    2.B    3.D  4.B    5.A  6.C  7.D  8.C    9.B    10.D  11.D  12.C  13.A  14.A  15.B  16.A  17.A  18.B  19.A  20.B  21.D  22.D  23.B  24.A  25.B  26.D  27.C  28.B  29.A  30.C  31.A  32.A  33.C  34.D  35.A  36.C  37.D  38.C  39.B  40.C  41.D  42.C  43.A  44.A  45.C


下一篇 上一篇

版权所有 OK英语学习网(www.okeyen.com) ©2006-2007
网站信箱: wanggangokeyen.com