主页 | 英语软件 | flash学英语 | 趣味英语 | 英语杂谈语法 | 听力 | 阅读 | 试题精选 | 联系我们 | 留言簿 |
□ 当前页面:首页试题精选英语四级
相 关 内 容
· 2002年12月大学英语四级考试试题及参考答案
· 2002年6月大学英语四级考试试题及参考答案
· 2002年1月大学英语四级考试试题及参考答案
· 2001年1月大学英语四级考试试题及参考答案
· 2000年6月大学英语四级考试试题及参考答案
· 2000年1月大学英语四级考试试题及参考答案
· 1999年6月大学英语四级考试试题及参考答案
· 1998年6月大学英语四级考试试题及参考答案
· 1998年1月大学英语四级考试试题及参考答案
1999年6月大学英语四级考试试题及参考答案
作者:  点击次数:2225
1999年6月大学英语四级考试试题

附:听力原文及参考答案

PartⅠ Listening Comprehension (20 minutes)
Section A
Directions: In this section, you will hear 10 short conversations. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. Both the conversation and the question will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the parse, you must read the four choices marked A), B), C)and D), and decide which is the best answer., Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.
Example: You will hear:
You will read: A) At the office. B) In the waiting room.
C) At the airport. D) In a restaurant.
From the conversation we know that the two were talking about some work they had
to finish in the evening. This is most likely to have taken place at the office. Therefore, A) "At the office" is the best answer. Yoju should choose [A] on the Answer Sheet and mark it with a single line through the centre.
Sample Answer [ A ][B][C][D]

1.A) The woman feels sorry for the man. B) The man is a member of the staff.
C) The area is for passengers only. D) The woman is asking the man to leave.
2.A) Clean her house while she is away. B) Buy her some plants and take care of them.
C) Water her plants while she is away.D) Water her plants when he is not at work
3.A) He will only be available in the afternoon. B) It's not his office hour.
C) He doesn't have time. D) He is too tired after class.
4.A) The woman insists on going out.
B) The woman doesn't like watching TV.
C) The man promised her a gift on her birthday.
D) The man is too tired to go out.
5.A) There are too many courses offered to students.
B) The woman should take fewer courses next term.
C) The man will take four courses next semester.
D) It is wiser to take more than four courses.
6.A) Ask Tom to send an invitation. B) Get the JOhnsons' address
C) Invite Tom to the party. D) Tell Tom to pick up the Johnsons.
7.A) Jane is looking for a summer job. B) Jane is packing for the summer vacation.
C) Jane is on her way home. D) Jane is eager to go home for the vacation.
8.A) Spending more time on sightseeing. B) Visiting the city with a group.
C) Touring the city on a fine day. D) Taking the man with her on the tour.
9.A) The woman is driving too fast.
B) The woman is driving at a slow speed.
C) The woman has broken a traffic rule.
D) The woman has parked her car in a wrong place.
10.A) She can tell Joan when she sees her at noon.
B) She should tell Joan's brother about the reception.
C) She must call on Joan after the reception.
D) She may see Joan's brother at lunch.

Section B
Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each
passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.
Passage One
Questions 11 to 13 are based on the passage you have just heard.

11.A) To protect persons and property. B) To collect taxes.
C) To teach and train citizens. D) To save natural resources for future use.
12.A) By selling services that make life comfortable.
B) By selling land containing oil.
C) By selling public lands.
D) By selling coal and other natural products.
13.A) Environmental pollution and protection. B) Taxes and services for the public.
C) Police efforts to protect people. D) People's attitude toward taxes.
Passage Two
Questions 14 to 17 are based on the passage you have just heard.
14.A) He didn't like physics any more. B) His eyesight was too poor.
C) Physics was too hard for him. D) He had to work to support himself.
15.A) He was not happy with the new director.
B) He was not qualified to be an engineer.
C) He wanted to travel.
D) He found his job boring.
16.A) He wanted to work with his friend. B) He enjoyed travelling around the world.
C) He wanted to go to Spain. D) He was rejected by the engineering firm.
17.A) He enjoyed teaching English.
B) He wanted to earn more to support his family.
C) The owner of the school promised his a good position.
D) He could earn more as a teacher than as a travel agent.
Passage Three
Questions 18 to 20 are based on the passage you have just heard.
18.A) It can be cooked in many ways.
B) It is delicious but inexpensive.
C) It gives higher yields than other grain crops.
D) It grows easily in various conditions.
19.A) Fried potatoes B) Tomato juice.
C) Sweet corn D) Chocolate beans.
20.A) They led to the discovery of America.
B) They made native American foods popular.
C) They brought great wealth to Spain.
D) They made native American life styles wellknown.

Part ⅡReading Comprehension (35 minutes)
Directions: There are 4 passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the centre.
Questions 21 to 25 are based on the following passage:
The biggest safety threat facing airlines today may not be a terrorist with a gun, but the man with the portable computer in business class. In the last 15 years, pilots have reported well over 100 incidents that could have been caused by electromagnetic interference. The source of this interference remains unconfirmed, but increasingly, experts are pointing the blame at portable electronic devices such as portable computers, radio and cassette players and mobile telephones.
RTCA, an organization which advises the aviation (航空) industry, has recommended that all airlines ban (禁止) such devices from being used during "critical" stages of light, particularly takeoff and landing. Some experts have gone further, calling for a total ban during all flights. Currently, rules on using these devices are left up to individual airlines. And although some airlines prohibit passengers from using such equipment during takeoff and landing, most are reluctant to enforce a total ban, given that many passengers want to work during flights.
The difficulty is predicting how electromagnetic fields might affect an aircraft's computers. Experts know that portable devices emit radiation which affects those wavelengths which aircraft use for navigation and communication. But, because they have not been able to reproduce these effects in a laboratory, they have no way of knowing whether the interference might be dangerous or not.
The fact that aircraft may be vulnerable (易受损的) to interference raises the risk that terrorists may use radio system in order to damage navigation equipment. As worry-
ing, though, is the passenger who can't hear the instructions to turn off his radio because the music's too loud.

21.The passage is mainly about_______.
A) a new regulation for all airlines
B) the defects of electronic devices
C) a possible cause of aircraft crashes
D) effective safety measures for air flight
22.What is said about the over 100 aircraft incidents in the past 15 years?
A) They may have been caused by the damage to the radio systems.
B) They may have taken place during takeoff and landing.
C) They were proved to have been caused by the passengers' portable computers.
D) They were suspected to have resulted from electromagnetic interference.
23.Few airlines want to impose a total ban on their passengers using electronic devices
because_______.
A) they don't believe there is such a danger as radio interference
B) the harmful effect of electromagnetic interference is yet to be proved
C) most passengers refuse to take a plane which bans the use of radio and cassette
players
D) they have other effective safety measures to fall back on
24.Why is it difficult to predict the possible effects of electromagnetic fields on an
airplane's computers?
A) Because it is extremely dangerous to conduct such research on an airplane.
B) Because it remains a mystery what wavelengths are liable to be interfered with.
C) Because research scientists have not been to produce the same effects in labs.
D) Because sxperts lack adequate equipment to do such research.
25.It can be inferred from the passage that the author_______.
A) is in favor of prohibiting passengers' use of electronic devices completely
B) has overestimated the danger of electromagnetic interference
C) hasn't formed his own opinion on this problem
D) regards it as unreasonable to exercise a total ban during flight
Questions 26 to 30 are based on the following passage:
The rise of multinational corporations (跨国公司), global marketing, new communi
cations technologies, and shrinking cultural differences have led to an unparalleled increase in global public relations or PR.
Surprisingly,since modern PR was largely an American invention,the U.S.leader ship in public relations is being threatened by PR efforts in other countries.Ten years ago, for example, the world's top five public relations agencies were Americanowned. In 1991, only one was. The British in particular are becoming more sophisticated and creative. A recent survey found that more than half of all British companies include PR as part of their corporate (公司的) planning activities, compared to about onethird of U.S. companies, It may not be long before London replaces New York as the capital of PR.
Why is America lagging behind in the global PR race? First, Americans as a whole
tend to be fairly provincial and take more of an interest in local affairs. Knowledge of world geography, for example, has never been strong in this country. Secondly, Americans lag behind their European and Asian counterparts (相对应的人)in knowing a second language. Less than 5 percent of BursonMarshall's U.S. employees know two languages. Ogilvy and Mather has about the same percentage Conversely, some European firms have half or more of their enployees fluent in a second language. Finally, people involved in PR abroad tend to keep a closer eye on international affairs. In the financial PR area, for instance, most Americans read the Wall Street Journlal. Orerseas, their counterparts read the Journal as well as the Financial Times of London and The Economist, Pubications not often read in this country.
Perhaps the PR industry might take a lesson from Ted Turner of CNN(Cable News Network). Turner recently announced that the work "foreign" would no longer be used on CNN news broadcasts. According to Turner, global communications have made the nations of the world so interdependant that there is no longer any such thing as foreign.

26.According to the passage, U.S. leadership in public relations is being threatened
because_______.
A) an unparalleled increase in the number of public relations companies
B) shrinking cultural differences and new communications technologies
C) the decreasing number of multinational corporations in the U.S.
D) increased efforts of other countries in public relations
27.London could soon replace New York as the center of PR because_______.
A) British companies are more ambitious than U.S. companies
B) British companies place more importance on PR than U.S. companies
C) British companies are heavily involved in planning activities
D) four of the world's top public relations agencies are Britishowned
28.The word "provincial" (Line 2, Para. 3) most probably means "_______".
A) limited in outlook
B) like people from the provinces
C) rigid in thinking
D) interested in world financial affairs
29.We learn from the third paragraph that employees in the American PR industry_______.
A) speak at least one foreign language fluently
B) are ignorant about world geography
C) are not as sophisticated as their European counterparts
D) enjoy reading a great variety of English business publications
30.What lesson might the PR industry take from Ted Turner of CNN?
A) American PR companies should be more internationallyminded.
B) The American PR industry should develop global communications technologies.
C) People working in PR should be more fluent in foreign languages.
D) People involved in PR should avoid using the word "foreign".
Questions 31 to 35 are based on the following passage:
Brazil has become one of the developing world's great successes at reducing popu
lation growthbut more by accident that design. While countries such as India have made joint efforts to reduce birth rates, Brazil has had better result without really trying, says George Martine at Harvard.
Brazil's population growth rate has dropped from 2.99% a year between 1951 and
1960 to 1.93% a year between 1981 and 1990, and Brazilian women now have only 2.7 children on average. Martine says this figure may have fallen still further since 1990, an achievement that makes it the envy of many other Third World countries.
Martine puts it down to, among other things, soap operas (通俗电视连续剧) and in
stalment (分期付款) plans introduced in the 1970s. Both played an important, although indirect, role in lowering the birth rate. Brazil is one of the world's biggest produc-
eers of soap operas. Globl, Brazil's most popular television network, shows three hours of soaps six nights a week, while three others show at leastone hour a night.Most soaps are based on wealthy characters living the high life in big cities.
"Although they have never really tried to work in a missage towards the problems of reproduction, they describe middle and upper class values not many children, different attitudes towards sex, women working," says Martine. "They sent this image to all parts of Brazil and made people conscious of other patterns of behaviour and other values, which were put into a very attractive package."
Meanwhile, the instalment plans tried to encourage the poor to become consumers.
"This led to an enormous change in consumption patterns and consumption was in compati-
ble (不相容的) with unlimited reproduction." says Martine.

31.According to the passage, Brazil has cut back its population growth_______.
A) by educating its citizens
B) by careful family panning
C) by developing TV programmes
D) by chance
32.According to the passage, many Third World countries_______.
A) haven't attached much importance to birth control
B) would soon join Brazil in controlling their birth rate
C) haven't yet found an effective measure to control their population
D) neglected the role of TV plays in family planning
33.The phrase "puts it down to" (Line 1, Para. 3) is closest in meaning to "_______"
A) attributes it to
B) sums it up as
C) finds it a reason for
D) compares it to
34.Soap operas have helped in lowering Brazil's birth rate because_______.
A) they keep people sitting long hours watching TV
B) they have gradually changed people's way of life
C) people are drawn to their attractive package
D) they popularize birth control measures
35.What is Martine's conclusion about Brazil's population growth?
A) The increase in birth rate will promote consumption.
B) The desire for consumption helps to reduce birth rate.
C) Consumption patterns and reproduction patterns are contradictory.
D) A country's production is limited by its population growth.
Questions 36 to 40 are based on the following passage:
There seems never to have been a civilization without toys, but when and how they developed is unknown. They probably came about just to five children something to do.
In the ancient world, as is today, most boys played with some kinds of toys and
most girls with another. In societies where social roles are rigidly determined,boys pattern their play after the activities of their fathers and girls after the tasks of their mothers. This is true because boys and girls are being prepared, even in play, to step into the roles and responsibilities of the adult world.
What is remarkable about the history of toys is not so much how they changed over the centuries but how much they have remained the same. The changes have been
mostly in terms of craftsmanship, mechanics, and technology. It is the universality of toys with regard to their development in all part of the world and their persistence to the present that is amazing. In Egypt, the Americas, China, Japanand among the Arctic (北极的) peoples, generally the same kinds of toys appeared. Variations depended on local customs and ways of life because toys imitate their surroundings. Nearly every civilization had dolls, little weapons, toy soldiers, tiny animals and vehicles.
Because toys can be generally regarded as a kind of art form, they have not been
subject to technological leaps that characterize inventions for adult use.The progress from the wheel to the oxcart to the automobile is a direct line of ascent (进步). The progress from a rattle(拨浪鼓)used by a baby in 3000 BC to one used by an infant today, however, is not characterized by inventiveness. Each rattle is the product of the artistic tastes of the times and subject to the limitations of available materials.

36.The reason why the toys most boys play with are different from those that girls play
with is that_______.
A) their social roles are rigidly determined
B) most boys would like to follow their fathers' professions
C) boys like to play with their fathers while girls with their mothers
D) they like challenging activities
37.One aspect of "the universality of toys" lies in the fact that_______.
A) technological advances have greatly improved the durability of toys
B) the improvement of craftsmanship in making toys depends on the efforts of
universities
C) the exploration of the universe has led to the creation of new kinds of toys
D) the basic characteristics of toys are the same the world over
38.Which of the following is the author's view on the historical development of toys?
A) The craftsmanship in toymaking has remained essentially unchanged.
B) Toys have remained basically the same all through the centuries.
C) The toy industry has witnessed great leaps in technology in recent years.
D) Toys are playing an increasingly important role in shaping a child's character.
39.Regarded as a kind of art form, toys_______.
A) follow a direct line of ascent
B) also appeal greatly to adults
C) are not characterized by technological progress
D) reflect the pace of social progress
40.The author used the example of a rattle to show that_______.
A) in toymaking there is a continuity in the use of materials
B) even the simplest toys can reflect the progress of technology
C) it often takes a long time to introduce new technology into toymaking
D) even a simple toy can mirror the artistic tastes of the time

Part Ⅲ Vocabulary and Structure (20 minutes)
41.He came back late, _______ which time all the guests had already left.
A) after B) by C) at D) during
42.I'm very sorry to have _______ you with so many questions on such an occasion.
A) interfered B) offended C) impressed D) bothered
43.If the whole operation _______ beforehand, a great deal of time and money would have
been lost.
A) was not planned B) has not been planned
C) had not been planned D) were not planned
44.The price of beer _______ from 50 cents to $4 per liter during the summer season.
A) altered B) ranged C) separated D) differed
45.His remarks left me _______ about his real purpose.
A) wondered B) wonder C) to wonder D) wondering
46.I have heard both teachers and students _______ well of him.
A) to speak B) spoken C) to have spoken D) speak
47.Our son doesn't know what to _______ at the university; he can't make up his mind
about his future.
A) take in B) take up C) take over D) take after
48.The house was very quiet, _______ as it was on the side of a mountain.
A) isolated B) isolating C) being isolated D) having been isolated
49.Although they plant trees in this area every year, the tops of some hills are still
_______.
A) blank B) hollow C) vacant D) bare
50.Being a pop star can be quite a hard life, with a lot of travelling _______heavy
schedules.
A) with regard to B) as to C) in relation to D) owint to
51.Tony is very disappointed _______ the results of the exam.
A) with B) for C) toward D) on
52.William Penn, the founder of Pennsylvania, _______ defended the right of every
citizen to freedom of choice in religion.
A) peculiarly B) indifferently C) vigorously D) inevitably
53.I hope all the precautions against air pollution, _______ suggested by the local
government, will be seriously considered here.
A) while B) since C) after D) as
54.When people become unemployed, it is _____ which is often worse than lack of wages.
A) laziness B) poverty C) idleness D) inability
55.I've never been to Beijing, but it's the place _______.
A) where I'd like to visit B) in which I'd like to visit
C) I most want to visit D) that I want to visit it most
56._______ his sister, Jack is quiet and does not easily make friends with others.
A) Dislike B) Unlike C) Alike D) Liking
57.This crop has similar qualities to the previous one, _______ both windresistant
and adapted to the same type of soil.
A) being B) been C) to be D) having been.
58._______ you are leaving tomorrow, we can eat dinner together tonight.
A) For B) Since C) Before D) While
59.Some people would like to do shopping on Sundays since they expect to pick up
wonderful _______ in the marker.
A) batteries B) bargains C) baskets D) barrels
60.We have been told that under no circumstances _______ the telephone in the office
for personal affairs.
A) may we use B) we may use C) we could use D) did we use
61.In previous times, when fresh meat was in short _______, pigeons were kept by many
households as a source of food.
A) store B) provision C) reserve D) supply
62.As CommanderinChief of the armed forces, I have directed that all measures
_______ for our defense.
A) had been taken B) would be taken C) be taken D) to be taken
63.A thief who broke into a church was caught because traces of wax, found on his
clothes, _______ from the sort of candles used only in churches.
A) had come B) coming C) come D) that came
64.After the guests left, she spent half an hour _______ the sittingroom.
A) ordering B) arranging C) tidying up D) clearing away
65.I was _______ the point of telephoning him when his letter arrived.
A) to B) on C) at D) in
66.In no country _______ Britain, it has been said, can one experience four seasons in
the course of a single day.
A) other than B) more than C) better than D) rather than
67.A lorry _______ Jane's cat and sped away.
A) ran over B) ran into C) ran through D) ran down
68.The project _______ by the end of 2000, wil expand the city's telephone network to
cover 1,000,000 users.
A) accomplished B) being accomplished
C) to be accomplished D) having been accomplished
69._______ evidence that languageacquiring ability must be stimulated.
A) If being B) It is C) There is D) There being
70.Those gifts of rare books that were given to us were deeply _______.
A) appreciated B) approved C) appealed D) applied

试卷二

Part Ⅳ Short Answer Questions (15 minutes)
Directions: In this part, there is a short passage with five questions or incomplete statements. Read the passage carefully. Then answer the questions or complete the statements in the fewest possible words.
For many women choosing whether to work or not to work outside their home is a luxury:they must work to survive. Others face a hard decision.
Perhaps the easiest choice has to do with economics. One husband said, "Marg e and I decided after careful consideration that for her to go back to work at this moment was an extravagance(奢侈) we couldn't afford." With two preschool chi ldren, it soon became clear in their figuring that with badysitters(临时照看小孩 的人),transportation, and increased taxes, rather than having more money, they might actualy end up with less.
Economic factors are usually the first to be considered, but they are not th e most impoortant. The most impoortant aspects of the decision have to do with t he emotional needs of each member of the family. It is in this area that husband s and wives find themselves having to face many confusing and conflicting feelin gs.
There are many women who find that homemaking is boring or who feel imprison ed(被囚人) if fthey have to stay home with a young child or several children. On the other hand, there are women who think that homemaking gives them the deepes t satisfaction.
From my own experience, I would like to suggest that sometimes the decision to go back to is made in too much haste. There are few decisions that I now rege t more. I wasn't mature enough to see how much I could have gained at home. I re gret my impatience to get on with my career. I wish I had allowed myself the lux ury of watching the world through my little girl's eves.
Questions:(注意:答题尽量简短,超过10个词要扣分。每条横线限写一个 英语单词,标点符号不占格。)
S1. Which word in the first two paragraphs best explains why many women have to work?
______________ ______________ ______________ ______________ ______________
______________ ______________ ______________ ______________ ______________
S2. Why did Marge and her husband think it an extravagance for Marge to go back to
work?
______________ ______________ ______________ ______________ ______________
______________ ______________ ______________ ______________ ______________
S3. What are the two major considerations in deciding whether women should go out to
work?
______________ ______________ ______________ ______________ ______________
______________ ______________ ______________ ______________ ______________
S4. Some women would rather do housework and take care of their children than pursue a
career bacuse they feel______ .
______________ ______________ ______________ ______________ ______________
______________ ______________ ______________ ______________ ______________
S5. If given a second chance, the writer would probably choose to ______ .
______________ ______________ ______________ ______________ ______________
______________ ______________ ______________ ______________ ______________

PartV Writing (30 minutes)
Directions:For this part, you are allowed thirty minutes t o write a composition on the topic:Reading Selectively Or Extensively? You should write at least 100 words, and your composition on the outline (given in Chinese) below:
1.有人认为读书要有选择
2.有人认为应当博览群书。
3.我的看法

1999年6月大学英语四级考试(听力材料)
Section A
1. W: Excuse me, Sir. You are not supposed to be here. This area is for airport staff
only.
M: I'm sorry, I didn't note the sign.
Q: What do we larn from the conversation?
2. W: If I buy some plants for the house, will you water them for me while I'm a way?
M: Sure I will, if you water mine while I am on vacation.
Q: What will the man do for the woman?
3. W: Excuse me, Professor Hill. May I ask you a few questions?
M: Yes, of course. But I'm sorry I have a class at ten. Why don't you come in my
office hours. That is 4 to 5 P.m. Monday, Thursday and Friday.
Q: Why can't professor Hill answer her question noew?
4. M: I don't feel lie going out. Why don't we just stay home and watch TV inste ad?
W: Come on! You promised to take me out for dinner and to the theatre on my
birthday.
Q: What do we learn from the conversation?
5. W: I'm thinking of taking five courses next semester.
M: Wouldn't four be wiser?
Q: What does the man mean?
6. W: I want to ask the Johnsons to come to the party.
Do you know their address?
M: No. But I like them to come. I think Tom can give you their address.
Q: What is the woman going to do?
7. M: Is Jane looking forward to going home for the summer?
M: She is counting the days.
Q: What does the woman imply?
8. W: I think I will take the half-day tour of the city.
M: Why not the whole day?
Q: What does the man suggest?
9. M: This is one-way street. Didn't you ee the sign?
W: Sorry. I didn't.
Q: What do we learn from the conversation?
10.W: I ought to call Joan, and tell her about the reception this evening.
M: Why bother? You will see her at lunch.
Q: What does the man mean?

Section B
Passage One
We use all sort of services without thinking how we get them. But such services cost money. We pay for them throught taxes. What would happen if everyone in a city stop. The street might not be cleaned. There would be no police force to pro tect people and property.
The chief duty of every government is to protect persons and property. more than three-fourths of the money spent by our government is used for this purpose .The next largest amount of public money goes to teach and train our citizens. Billions of dollars each year are spent on schools and libraries. Public money is used to pay the teachers and other public officials.
Years ago the government made money from the sale of public lands. But most of the best public lands has now been sold. The money raised was used to help pay he cost of government. There are still some public lands that contain oil, coal, gas, and other natural products. They could be sold, but we want to save them for future years. So we all must pay our share for the services that make our l ives comfortable.
11. What's the chief duty of every government?
12. How did the government raise money in the past?
13. What is the passae mianly about?
Passage Two
When I was at school, my ambition was to be a pilot in the Air Force. But my eyesight wasn't good enought. So I had to give up the idea. I went to university and studies physics. I wanted to stay on there and do research, but my father died at about that time. So I thought I'd better get a job and earn my living. I started working in an engineering firm.
I expected to stay in that job for a long time. But then, they appointed a new managing director. I didn't get on with him, so I resigned and applied for a job with another engineering company. I would certainly have accepted the job if they had offered it to me, but on my way to the interview I met a friend certainly have accepted the job if they had offered it to me, but on my way to the interview I met a friend who was working for a travel agency. He offered me a job in Sp ain. And I've always liked Spain, so I took it.
I worked in the travel agency for two years and then they wanted to send me to South America. But I had just got married. So I decided to tay here. Then we had a baby and I wasn't earning enough to support the faily. So I started giving English lessons at a school in the evening.
I liked the English teachingmore than working for the travel agency, and the n the owner of the school offered me a full-time job as a teacher. So I resigned from the agency. Two years later, the owner of the school wanted to retire, so he asked me to take over as the director. And here I am.
14. Why did the man give up studying physics?
15. Why did the man resign from the engineeing firm?
16. Why did the man take the job at the travel agency?
17. Why did the man start to teach English part time?
Passage Three
Columbus sailed from Spain in September 1492, looking for gold. native Ameri cans greeted him, offering gifts of corn. Columbus found little gold on that trip, but he collected many plants, including corn, to bring back to Spain.
Columbus didn't know it. But the corn was much more valuable than gold. Farmers from Europe to Asia accepted it immediately. They grew it on cold mountainsides and in tropical forest. Today it feeds millions of people all over the world .
On his second trip, Columbus brought back a few chocalate beans to make choc alae. Europeans and Asians love this new drink, and soon they were paying a grea t deal of money for the beans. Chocalate beans became so valuable in Central ame rica that they were used as cash for 200 years.
Tomatoes and patatoes took some time to become popular. Eventually, however, they became the basis of a lot of popular foods. It is hard to imagine life wit hout fried potatoes or chocalate. Thanks to native American cultures, many peopl e are able to enjoy lots of tasty food.
18. Why is corn feeding millions of people today?
19. What did Columbus bring back on his second trip?
20. What was the result of Columbus' two trips to america?

1999年6月大学英语四级考试参考答案
Part I Listening Comprehension

1-10:DCCAB BDACA
11-20:ACBDA CBDDB

Part II Reading Comprehension

21.C 22.D 23.B 24.C 25.A
26.D 27.B 28.A 29.C 30.A
31.D 32.C 33.A 34.B 35.B
36.A 37.D 38.B 39.C 40.D

Part III Vocabulary and Structure

41.B 42.D 43.C 44.B 45.D
46.D 47.B 48.A 49.A 50.D
51.A 52.C 53.D 54.C 55.B
56.B 57.A 58.B 59.B 60.A
61.D 62.C 63.A 64.C 65.B
66.A 67.A 68.C 69.C 70.A

Part IV Short Answer Questions

S1.Economics.
S2.Because the increased cost will be more than Marge's income.
S3.Economic factors and emotional needs.
S4.That homemaking gives them the deepest satisfaction.
S5.Stay home.

Part V Writing(略)



下一篇 上一篇

版权所有 OK英语学习网(www.okeyen.com) ©2006-2007
网站信箱: wanggangokeyen.com